Companiile Signal Iduna au încheiat anul 2023 cu o creştere de 33% a volumului de prime brute subscrise

F.D.
Bănci-Asigurări / 16 aprilie

Tiberiu Maier, Preşedinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE şi al Consiliului de Administraţie SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI

Tiberiu Maier, Preşedinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE şi al Consiliului de Administraţie SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI

Companiile SIGNAL IDUNA şi-au consolidat poziţia pe piaţa românească în 2023, printr-o creştere susţinută de 33% a primelor brute subscrise, ajungând la peste 367 milioane lei, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Această evoluţie evidenţiază o cerere crescută pentru asigurări ce aduc siguranţă financiară, în situaţii neprevăzute. Cu un portofoliu de peste 600.000 de asiguraţi, format atât din persoane fizice, cât şi din companii de diverse dimensiuni şi domenii de activitate, SIGNAL IDUNA este un partener de încredere pentru momentele în care aceştia au nevoie de protecţie financiară. Cele două companii SIGNAL IDUNA din piaţa locală au acoperit, doar în 2023, plăţi în valoare de peste 165 milioane lei, contribuind astfel semnificativ la îmbunătăţirea calităţii vieţii românilor.

2023 a reprezentant un an important pentru SIGNAL IDUNA, marcat atât de aniversarea a 15 ani de activitate, cât şi de lansarea unui amplu proces de redefinire a brandului SIGNAL IDUNA pe piaţa de asigurări din România. Această evoluţie a fost determinată de achiziţionarea companiilor ERGO şi de extinderea portofoliului cu noi linii de produse de asigurări generale. Pe parcursul întregului an, SIGNAL IDUNA s-a concentrat asupra sinergizării echipelor, integrării proceselor şi optimizării fluxurilor de lucru pentru a gestiona cu succes un portofoliul complex şi complet de asigurări. Totodată, personalizarea soluţiilor pentru companii şi digitalizarea au rămas preocupări constante. Prin aceste iniţiative, compania a livrat servicii de asigurare fiabile şi inovatoare, consolidându-şi poziţia pe piaţă şi reconfirmându-şi angajamentul faţă de clienţi şi parteneri.

SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE a înregistrat un volum al primelor brute subscrise mai mare cu 34% faţă de 2022, ajungând la peste 274 de milioane de lei. Creşterea constantă reprezintă o dovadă clară a încrederii pe care clienţii şi partenerii o au în produsele şi serviciile oferite de companie. Prin implicarea activă în dezvoltarea continuă a ofertei, SIGNAL IDUNA îşi asumă rolul de partener de încredere, reafirmând angajamentul ferm faţă de succesul şi bunăstarea românilor.

În 2023, SIGNAL IDUNA a acoperit servicii medicale de peste 149 de milioane de lei, o creştere de 36% faţă de anul precedent. Reuşita acestei evoluţii reflectă efectul pozitiv pe care compania îl are asupra îmbunătăţirii stării de sănătate a celor peste 200.000 de asiguraţi din portofoliu, oferindu-le o ancoră de stabilitate prin preluarea presiunii financiare generate de riscurile asociate evenimentelor medicale neprevăzute, precum problemele de sănătate sau accidentele.

În România, problemele legate de cancer, spitalizare şi intervenţii chirurgicale sunt priorităţi majore în domeniul sănătăţii. SIGNAL IDUNA răspunde acestor provocări prin oferirea unui ecosistem complet de soluţii ce include asigurări facultative de sănătate, uşor accesibile şi digitale, servicii de telemedicină şi a doua opinie medicală, o reţea vastă de peste 1.400 de furnizori medicali privaţi la nivel naţional, cât şi opţiuni de tratament în Uniunea Europeană şi Turcia.

SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI, cu un portofoliu variat de asigurări generale pentru persoane fizice şi companii, a înregistrat, în 2023, comparativ cu anul precedent, o creştere cu 32% a volumului de prime brute subscrise, depăşind 93 milioane lei. În acord cu direcţiile strategice asumate, avansul a fost susţinut de toate liniile de business, cele mai mari creşteri fiind pe segmentul asigurărilor de răspundere profesională pentru persoane fizice (78%), pe segmentul asigurărilor de locuinţă (32%), răspundere profesională pentru persoanele juridice (28%). În ceea ce priveşte asigurările de călătorie s-a înregistrat o creştere de (27%), precum şi pentru asigurările de clădiri şi bunuri pentru companii (25%).

"Anul 2023 s-a remarcat printr-o creştere importantă pentru SIGNAL IDUNA, ceea ce reflectă o performanţă remarcabilă şi confirmă eforturile noastre constante de a furniza românilor servicii de calitate. Aceste rezultate excepţionale nu ar fi fost posibile fără încrederea şi sprijinul clienţilor şi partenerilor noştri, dar şi al profesionalismului şi dedicării întregii echipe. Totodată, 2023 a avut o semnificaţie specială pentru SIGNAL IDUNA, marcând atât cei 15 ani de succes pe piaţa din România, cât şi repoziţionarea ca asigurător ce oferă soluţii complete pentru a-i proteja pe cei asiguraţi în faţa evenimentelor neprevăzute. Vom continua să ne dezvoltăm activitatea, să fim mereu conectaţi la nevoile şi cerinţele românilor, precum şi la contextul socio-economic şi tehnologic, pentru a oferi soluţii şi servicii actualizate şi eficiente.", declară Tiberiu Maier, Preşedinte al Directoratului SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE şi al Consiliului de Administraţie SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI.

Odată cu evoluţia continuă a pieţei asigurărilor, se remarcă o accelerare a cererii pentru asigurări adaptate nevoilor şi aşteptărilor individuale ale clienţilor Această creştere semnificativă a solicitărilor pentru asigurările personalizate este rezultatul direct al schimbărilor complexe din stilul de viaţă al românilor, din dinamica mediului de afaceri şi din modul în care aceştia percep şi gestionează riscurile asociate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Troc cu Petrom

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb