Companiile subordonate Ministerului Transporturilor, supuse restructurării

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică /

Companiile subordonate Ministerului Transporturilor, supuse restructurării

Noua organigramă a societăţii TAROM a fost discutată în Consiliul de Administraţie şi urmează restructurări la majoritatea companiilor din subordinea Ministerului Transporturilor, a declarat, ieri, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul de resort a spus: "Luni, la şedinţa Consiliului de Administraţie al companiei TAROM s-a discutat în primă fază noua organigramă cu restructurarea companiei. Aşa cum am spus, urmează restructurări la majoritatea companiilor din cadrul ministerului. Aşteptăm şi la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să avem, săptămâna viitoare, noua organigramă. O să vedem şi la aeroport. Nu mai ţinem aşa un stufăriş mare de oameni care din punctul meu de vedere stau şi nu fac nimic".

Declaraţiile au fost făcute înainte de ceremonia de semnare oficială a contractului de reabilitare a căii de rulare Delta de la Aeroportul Henri Coandă, iar ministrul transporturilor a menţionat că îşi doreşte ca proiectul pentru noul terminal cu clauză suspensivă să fie lansat cât mai repede de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Răzvan Cuc a mai spus: "Vreau să atacăm cât mai repede lansarea proiectării şi execuţiei pentru noul terminal la aeroport. Banii îi avem prevăzuţi pentru exproprieri - la rectificare am primit banii, deci vom iniţia şi Hotărâ-rea de Guvern pentru exproprieri şi vreau să avem o atitudine mult mai proactivă când vine vorba de obiectivele de investiţii".

Ministrul transporturilor susţine că a fost pe "aceeaşi lungime de undă" cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, în sensul "grăbirii proiectelor".

Răzvan Cuc afirmă că trebuie eliminaţi timpii morţi, evaluat personalul din cadrul companiilor pentru a vedea "cine vrea să facă treabă şi cine vrea să nu facă treabă". Evaluaţi vor fi şi directorii companiilor de stat "care au impresia la un moment dat că s-au împământenit pe funcţii şi vor să facă doar în ritmul lor lucrurile", a mai spus ministrul de resort.

El a precizat că trebuie crescut ritmul de lucru în proiectele de infrastructură şi că acest ritm trebuie să fie însuşit de toate companiile publice din domeniu.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS