Companiile Uniqa - profit net de 3,7 milioane de euro, în primul semestru din acest an

G.U.
Bănci-Asigurări / 24 august 2021

Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurări

Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurări

Uniqa Asigurări şi Uniqa Asigurări de viaţă au încheiat primul semestru din 2021 cu un profit net de 3,7 milioane de euro, conform IFRS, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă au încheiat primul semestru din 2021 cu rezultate îmbunătăţite pe liniile de business strategice, datorită creşterii volumului de vânzări pentru asigurările non-auto şi asigurările de viaţă, segmente importante pentru dezvoltarea durabilă a companiilor.

Potrivit sursei citate, asigurările non-auto au înregistrat un avans de 4% al vânzărilor, comparativ cu primele şase luni din 2020, susţinut de asigurările de locuinţă şi accidente.

În ceea ce priveşte asigurările auto, UNIQA urmăreşte cu consecvenţă obiectivul de îmbunătăţire a calităţii portofoliului, în condiţiile în care volumul vânzărilor pe acest segment se situează la finalul celui de-al doilea trimestru din 2021 la un nivel peste cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior, iar portofoliul CASCO manifestă o migrare din zona de leasing către zona de retail şi flote.

Paul Cazacu, CEO UNIQA Asigurări, a declarat: "Evoluţia UNIQA în primele şase luni ale anului curent ne oferă motive să fim mândri de rezultatul pozitiv înregistrat la nivelul operaţiunilor non-life, susţinut de calitatea portofoliului şi de o rată combinată a daunei semnificativ îmbunătăţită, situată sub nivelul de 100%. Totodată, continuăm măsurile de sanitizare în zona asigurărilor auto, cu atât mai mult în contextul semnalelor negative venite la momentul actual din piaţă, cu privire la evoluţia acestui segment. Este o abordare pe care dorim să ne concentrăm mai departe pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei, poziţionând nevoile clienţilor în centrul tuturor acţiunilor noastre".

Asigurările de viaţă au continuat dinamica pozitivă, înregistrând o creştere a volumului de vânzări de 56% faţă de primele 6 luni din 2020, susţinută, în special, de segmentul bancassurance. Produsele tradiţionale au rămas, de asemenea, un contributor important la redresarea pe această linie de activitate, cu un avans de 12,8% la finalul primului semestru al anului curent, comparativ cu intervalul similar din 2020, se menţionează în comunicat.

"Rezultatele obţinute de UNIQA pe segmentul asigurărilor de viaţă în primele şase luni din 2021 reflectă o poziţionare tot mai bună în ceea ce priveşte încrederea şi aprecierea de care compania noastră se bucură în rândul clienţilor şi partenerilor. Continuăm să dezvoltăm activitatea UNIQA în România, pozitionând clienţii în centrul acţiunilor noastre, întelegându-le nevoile şi oferindu-le soluţii de asigurare relevante, simple şi accesibile. În acelaşi timp, accelerăm eforturile de digitalizare şi investim în calitatea serviciilor, pentru o experienţă îmbunătăţită oferită clienţilor noştri", a precizat Mihaela Stroia, CEO, UNIQA Asigurări de viaţă.

Conform comunicatului, volumul total al primelor brute subscrise înregistrat de cele două companii UNIQA la finalul primului semestru din 2021 se situează la nivelul de 48,8 milioane euro, conform IFRS, în creştere cu 7% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Optimizările în zona costurilor administrative au continuat şi în cel de-al doiea trimestru din 2021. Astfel, UNIQA Asigurări şi UNIQA Asigurări de viaţă susţin în mod constant obiectivul de a genera valoare adaugată pentru clienţi, încheind primele şase luni ale anului curent cu un nivel al costurilor administrative situat cu 2,5 puncte procentuale sub cel înregistrat în aceeaşi perioadă din 2020.

Top 3 al celor mai importante daune plătite în primul semestru din 2021 a totalizat despăgubiri în valoare de 4,8 mil euro, acoperind riscurile de incendiu, avarii accidentale/ pierdere de profit, pentru activitati din industriile de retail - bricolaj, energetică etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro