Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere, Panoramic din Olimp, scos la vânzare cu 60 milioane de euro

M.G.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 ianuarie 2012

Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere, Panoramic din Olimp, scos la vânzare cu 60 milioane de euro

Complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere şi Panoramic din staţiunea Olimp de pe litoral, cumpărat la începutul anului 2008 cu 30 de milioane de euro de către omul de afaceri Josef Goschy, a fost scos la vânzare pentru suma de 60 de milioane de euro.

Josef Goschy, proprietarul lanţului hotelier Unita Turism, a declarat:

"Vreau să vând complexul hotelier pentru că am nevoie de bani pe care să-i investesc în celelalte hoteluri din lanţ. Vreau să modernizez hotelurile Belvedere din Cluj şi Moldova din Iaşi. Vreau să modernizez şi două hoteluri pe care le am în Orşova şi Suceava şi care acum sunt închise".

El a spus că suma de 60 de milioa-ne de euro pe care o cere pe complexul format din cele trei hoteluri din Olimp este negociabilă.

Goschy a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni la începutul anului 2008 de la AVAS, pentru suma de circa 80 milioane lei (22,2 milioane de euro). Pachetul majoritar de acţiuni al firmei Olimp Estival (54%) a fost adjudecat de Unita Turism Holding în urma unei licitaţii organizate în decembrie 2007 şi la care au mai participat firmele Phoenicia Hotels, deţinută de omul de afaceri Mohammad Murad, şi Sulina Estival 2002, controlată de firma de construcţii Celco din Constanţa.

Restul acţiunilor deţinute de Unita, până la 96%, au fost cumpărate în următoarele luni de la SIF Transilvania, iar valoarea totală a investiţiei, incluzând şi cumpărarea pachetului majoritar, a urcat la circa 30 de milioane de euro, potrivit delaraţiilor lui Josef Goschy.

La vremea achiziţiei, omul de afaceri declara că vrea să investeas-că în complexul din Olimp, care cumulează 750 de camere, circa 30 milioane euro pentru ridicarea gradului de confort la patru stele.

Josef Goschy a vândut în luna decembrie a anului 2009 hotelul pe care îl deţinea în Târgu Mureş către o firmă din oraş, Voiajor SRL.

Unita Turism deţine 25 de hoteluri care cumulează peste 3.500 de camere şi 7.000 de locuri în restaurante, fiind cel mai mare lanţ hotelier din România.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

26 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9427
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1775
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4791
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.2027

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro