Concelex a finalizat Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea

F.D.
Companii / 25 aprilie

Concelex a finalizat Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea

Concelex, companie de construcţii integrate, şi-a adăugat în portofoliu, în această primăvară, un an doilea obiectiv finalizat în domeniul aeroportuar, respectiv Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea. În urma lucrărilor de modernizare, sub coordonarea Concelex ca antreprenor general, aeroportul îndeplineşte standardele operaţionale şi de securitate cerute de normele europene pentru operarea de zboruri internaţionale dar şi reglementările impuse de intrarea în spaţiul Schengen aerian, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Lucrările de extindere şi modernizare au fost realizate într-un timp foarte scurt, doar 18 luni, la care se adaugă alte două luni cât a durat partea de proiectare, de către asocierea firmelor Concelex SRL si Consteel Company SRL. Valoarea totală a proiectului a fost de 180 de milioane lei, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene.

Lucrările de la aeroportul din Tulcea au inclus: modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare prin construirea unui ansamblu format dintr-un tunel fix de 9m si un tunel mobil de 32m, modernizarea căii de rulare alfa (construite în 1973) şi construirea platformei dedicate activităţilor de degivrare/antigivrare aeronave.

Cu o suprafaţă desfăşurată 9.300 mp, Aeroportul Internaţional "Delta Dunării din Tulcea beneficiază între altele de un sistem de control cu 3 filtre de securitate pentru pasageri, 6 cabine pentru poliţia de frontieră, 5 ghişee check-in, 3 porţi de îmbarcare .

În urma lucrărilor de modernizare, terminalul de pasageri va putea să deservească un trafic de pasageri de până la 400 persoane/oră, oferind un grad sporit de confort pasagerilor.

"Suntem încântaţi că am reuşit să finalizăm cu succes în această primăvară acest al doilea obiectiv de infrastructură aeroportuară, după terminalul Schengen al aeroportului internaţional de la Timişoara. Trebuie să recunosc că a fost o provocare pentru noi, din punct de vedere al cooptării forţei de muncă de profil din proximitate, datorită unui număr important de investiţii similare derulate în zonă (între care se numără lucrările de reabilitare a Falezei din Tulcea, cele de construcţie la podul peste Dunăre de la Brăila). La acestea s-au adăugat şi alte provocări, cum ar fi construirea terminalului în jurul turnului de control fără afectarea activităţilor operaţionale. Ne bucurăm că am reuşit să le facem faţă cu bine şi să finalizăm întreaga lucrare în aproximativ un an şi jumătate. Vreau să le mulţumesc tuturor partenerilor, angajaţilor şi colaboratorilor noştri în acest proiect pentru întregul efort depus şi pentru implicare", spune dl. Daniel Piţurlea, fondatorul şi preşedintele Concelex, Antreprenorul General al lucrărilor de construcţie la noul terminal.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9700
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0961
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9149
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.8944

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb