Concelex - Antreprenor General al lucrărilor de construcţie la terminalul Schengen al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara

F.D.
Companii / 1 aprilie

Concelex - Antreprenor General al lucrărilor de construcţie la terminalul Schengen al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara

Lucrările de construcţie la noul terminal Schengen al Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara au fost realizate de o asociere de firme, Concelex Engineering - Concrete & Design Solutions - Metroul SA, având ca Antreprenor General compania Concelex. Inaugurat oficial vineri, 29 martie, în prezenţa Premierului Marcel Ciolacu, preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, a ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, şi unui număr important de oficiali guvernamentali, noul terminal are o suprafaţă construită de 12.000 mp şi beneficiază, între altele, de 6 filtre de securitate pentru pasageri, 18 ghişee check-in şi opt porţi de îmbarcare, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Terminalul este dimensionat să deservească un trafic de pasageri de 1.554 persoane (în acelaşi timp) pe cele 2 fluxuri, respectiv plecări externe şi sosiri externe. Capacitatea de procesare a bagajelor este de 1600 bagaje/oră pe fluxul de plecări externe, în timp ce pe fluxul de sosiri externe facilităţile existente permit procesarea a trei curse concomitent, cu o durată de 15 minute pentru recuperarea bagajelor de pe benzile transportoare. Terminalul asigură cel mai înalt grad de securitate şi siguranţă a persoanelor şi activităţilor din aeroport, în acord cu reglementările europene şi naţionale în domeniul transportului aerian, oferind totodată un grad sporit de confort pasagerilor.

"Ne bucurăm că am reuşit să finalizăm cu succes şi într-un timp destul de scurt - 655 de zile în total, din care 166 zile a durat proiectarea iar 489 de zile construcţia propriu-zisă - unul din cele mai moderne obiective de infrastructură aeroportuară din România. Pe tot parcursul proiectului, ne-am bucurat de o colaborare foarte strănsă cu toate entităţile implicate în proiect, inclusiv cu cele care urmează să opereze în acest terminal, acestea fiind implicate direct atât în etapa de proiectare cât şi în cea de execuţie. Am reuşit, astfel, să încorporăm toate cerinţele în soluţii tehnice de ultimă oră, ceea ce a contribuit la succesul implementării. Vreau să le mulţumesc tuturor partenerilor, angajaţilor şi colaboratorilor noştri în acest proiect pentru întreg efortul depus şi pentru implicare", spune dl. Daniel Piţurlea, fondatorul şi preşedintele Concelex, Antreprenorul General al lucrărilor de construcţie la noul terminal.

Dat fiind că lucrările de construire au fost iniţiate pe timp de iarnă, specific acestui proiect este faptul că s-a utilizat o tehnologie de ultimă oră pentru realizarea fundaţiilor, folosind piloţi din beton armat, turnaţi în sit până la 11 m adâncime.

Valoarea totală a contractului semnat cu compania de construcţii Concelex, Antreprenorul General al lucrărilor, a fost de 115,13 milioane de lei (fără TVA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb