Abonament gratuit

Conceptul Industry 4.0 - investiţie de 150 de milioane de euro

A.I.
Companii /

Conceptul Industry 4.0 - investiţie de 150 de milioane de euro

Arctic anunţă că prima fabrică din ţara noastră care funcţionează după principiile Industry 4.0 este 100% operaţională şi marchează astfel o etapă importantă în dezvoltarea companiei şi a grupului Arçelik, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Construită în numai 17 luni, pe o suprafaţă de peste 700.000 m2, noua fabrică din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa, implementează cele mai recente inovaţii tehnologice şi procese de automatizare. Prin integrarea aplicaţiilor de tip IIoT ( Industrial Internet of Things), inclusiv a echipamentelor inteligente, a dispozitivelor interconectate şi a tehnologiilor de robotică cooperativă, aceasta va avea o capacitate de producţie de 2,2 milioane de maşini de spălat pe an, fiind una dintre cele mai mari fabrici din Europa.

Murat Buyukerk, CEO Arctic, a declarat: "Noua fabrică de maşini de spălat din Ulmi reprezintă un pas important în transformarea României într-un hub de producţie de produse electrocasnice pentru întreaga Europă. Au fost create peste 1.400 de noi locuri de muncă, iar produsele noastre vor ajunge în peste 85 de ţări. În acelaşi timp, noua fabrică este prima unitate de producţie de tip green din România şi o candidată pentru certificarea LEED Platinum, cea mai înaltă certificare pe care o poate atinge o astfel de fabrică".

Conceptul Industry 4.0 reprezintă a patra revoluţie industrială şi utilizează cele mai recente tehnologii de inteligenţă artificială, de machine learning şi tehnologii robotizate, ce pot spori productivitatea cu 30%. Mai mult de 70% dintre operaţiunile de producţie se bazează pe sisteme autodeterminate şi autogestionate, în timp ce controlul calităţii este 100% automatizat.

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, noua fabrică contribuie de asemenea la lupta împotriva schimbărilor climatice. Datorită sistemului de tratare a apelor reziduale de nouă generaţie şi a celui de colectare a apei pluviale, o cantitate de apă echivalentă cu consumul a 450 de gospodării va fi reciclată anual. În acelaşi timp, instalaţia fotovoltaică va produce 1 milion de kWh pe an, echivalentul consumului de energie electrică pe o perioadă de un an de către 350 de gospodării. Acest lucru înseamnă o reducere anuală de 363 tone a emisiilor de CO2. Pe lângă impactul ecologic redus, noua fabrică de la Ulmi a fost proiectată astfel încât să protejeze flora şi fauna, prin crearea de noi habitate pentru păsări şi alte diferite specii de vieţuitoare.

"Industry 4.0 nu înseamnă numai productivitate crescută. Înseamnă în primul rând sustenabilitate şi atenţie pentru un viitor mai bun. Datorită implementării tehnologiilor avansate, consumul de energie per produs se va reduce cu 28%. Apa folosită în procesul de producţie va fi reciclată şi refolosită în proporţie de aproape 100%, deşeurile de plastic, metal, lemn, carton şi metal vor fi colectate separat, iar fabrica este dotată cu sursă de energie regenerabilă, dar şi cu zone verzi, în exterior şi interior, pentru o calitate mai bună a aerului", a adăugat Murat Buyukerk.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie