Abonament gratuit

CONDIŢII DE CRIZĂPrimul IPO virtual, la Hong Kong

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional /

Primul IPO virtual, la Hong Kong

InnoCare Pharma a obţinut circa 290 de milioane de dolari din oferta publică iniţială 

Bursa din Hong Kong se adaptează crizei generate de pandemia de coronavirus, care impune conceptul de ""distanţare socială", lansând prima ceremonie de listare virtuală.

Site-ul de ştiri finews.asia anunţă că oferta publică iniţială (IPO) virtuală aparţine firmei chineze de biotehnologie InnoCare Pharma Ltd., care s-a listat cu succes la Hong Kong. Societatea a obţinut astfel circa 290 de milioane de dolari americani, săptă­mâna trecută.

În februarie, compania menţionată a anulat reuniunea investitorilor şi a transformat prezentările pentru aceştia în formă digitală, ceea ce s-a dovedit încă un eveniment de succes, în premieră.

Tranşa retail a ofertei publice iniţiale a fost suprasubscrisă de aproape 300 de ori, ceea ce arată un interes care a sfidat perspectivele pieţei, generate de focarul de cronavirus.

Conform South China Morning Post, investitorii retail au subscris pentru 7,48 miliarde de acţiuni, adică de 298,75 ori mai mult decât oferta de titluri. Co-fondatorul - director executiv al societăţii, Jasmine Cui Jisong, a declarat că investitorii au cumpărat acţiuni de 164 de milioane de dolari SUA (1,28 miliarde de dolari HK). Conform prospectului IPO, acţiunile au fost oferite la un interval de preţ de 8,18-8,95 dolari HK fiecare.

"Oferta de acţiuni ale companiei noastre a fost bine primită de investitorii din întreaga lume, inclusiv de mulţi investitori care se orientează către achiziţii pe termen lung", a declarat Jasmine Cui Jisong.

Evenimentul InnoCare Pharma urmează unor listări similare realizate în China. La Bursa din Shanghai, a fost lansat în februarie IPO-ul virtual al unei companii cu sediul în Hubei, iar la începutul acestei luni, a avut loc prima listare virtuală de pe piaţa din Shenzhen.

În pofida succesului IPO, InnoCare Pharma - dezvoltator chinez de medicamente pentru cancer - a menţionat că momentul listării nu a fost foarte apreciat. Dar, conducerea societăţii a menţionat că a preferat să lanseze acum IPO-ul ca să se poată concentra de acum încolo pe proiectele ştiinţifice.

Ieri, o acţiune InnoCare Pharma a fost cotată la 9,72 dolari HK la Bursa din Hong Kong, în scădere cu 0,9% faţă de ziua anterioară.

Jumătate din suma obţinută de companie din IPO va fi utilizată pentru finanţarea dezvoltării inhibitorului Orelabrutinib în China şi SUA, iar restul pentru dezvoltarea altor medicamente. Conform presei chineze, dacă Orelabrutinib va primi aprobarea autorităţilor din sectorul farmaceutic, atunci va fi un concurent pentru Ibrutinib, produs dezvoltat de gigantul farmaceutic american Johnson & Johnson, dar şi pentru Acalabrutinib-ul creat de AstraZeneca - societate cu sediul în Marea Britanie, şi pentru Zanubrutinib, inhibitor fabricat de compania chineză BeiGene.

Jasmine Cui Jisong crede în competitivitatea produsului dezvoltat de societatea pe care o conduce dat fiind că, potrivit domniei sale, rezultatele clinice au arătat eficacitatea sa pe 90% dintre pacienţii testaţi.

De precizat că 11 firme s-au lansat pe piaţă în baza noului regim de listare prevăzut de Bursa din Hong Kong pentru sectorul biotehnologic. Acest regim a fost introdus în urmă cu aproape doi ani şi le permite dezvoltatorilor de medicamente şi dispozitive medicale fără profit sau venituri să lanseze IPO-uri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie