Conducerea Biofarm propune ca 40% din profitul anului trecut să meargă către dividende

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 23 martie

Conducerea Biofarm propune ca 40% din profitul anului trecut să meargă către dividende

Randament brut de 3,5%

Conducerea Biofarm Bucureşti (BIO) propune ca, din profitul anului trecut de 60,3 milioane de lei, 39% să meargă către dividende, acţionarii fiind convocaţi pentru un vot în acest sens în data de 28 aprilie, conform unor rapoarte ale companiei farmaceutice publicate pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Astfel, în cazul unui vot favorabil al acţionarilor, suma de 23,6 milioane de lei ar urma să fie direcţionată către dividende, restul fiind rezultat reportat. Alocare unitară este de 0,024 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii BIO de ieri, de 0,686 lei, echivalează cu un randament brut de 3,5%.

Data de înregistrare propusă, cea care defineşte acţionarii ce vor beneficia de dividende în cazul în care propunerea va trece de AGA, este 23 august, în timp ce data plăţii este 9 septembrie.

Pentru anul trecut, Biofarm Bucureşti a raportat venituri din vânzări de 239 milioane de lei, cu 10,4% mai mari decât cele din 2020, şi un profit din exploatare de 68,7 miliioane de lei, în creştere cu 7,8%, pentru acelaşi interval de raportare.

SIF Muntenia deţine direct 51,57% din producătorul de medicamente, în timp ce SIF Banat-Crişana are 36,75% din Biofarm, companie a cărei evaluare bursieră se ridică la 676 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. mda. stau pe un munte de cash in banca. investitiile in noua fabrica le-au terminat, grad de indatorare zero. este supracapitalizata, foloseste prea multe resurse proprii. nu prea pricep de ce nu au venit cu un dividend special anul asta. chiar aveau de unde

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro