Conducerea MApN a vizitat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

G.D.
Miscellanea / 6 februarie

Conducerea MApN a vizitat la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, au vizitat astăzi, 6 februarie, Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, conform unui comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, discuţiile purtate de conducerea MApN cu echipa de comandă a bazei s-au axat, în principal, pe condiţiile de muncă asigurate personalului militar şi civil, stadiul de derulare a proiectelor de extindere şi modernizare a infrastructurii, precum şi starea tehnicii şi echipamentelor din dotare.

Comandantul Bazei 57 Aeriană, comandorul Nicolae Creţu, a prezentat, de asemenea, o situaţie a activităţilor de instruire în comun prin exerciţii bilaterale şi multinaţionale găzduite în anul 2022 la Mihail Kogălniceanu şi perspectiva pentru 2023.

"Este esenţial să aflăm direct de la dumneavoastră care sunt coordonatele principale ale activităţilor pe care le desfăşuraţi, care sunt problemele cu care vă confruntaţi şi, mai ales, cu ce vă putem sprijini de la nivelul echipei centrale de conducere. Concluziile cu care plec de aici sunt dintre cele mai bune", a declarat ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr.

Agenda vizitei a cuprins şi întâlniri cu echipele de comandă ale detaşamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, respectiv efective din cadrul Diviziei 101 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, detaşamentul Forţelor Aeriene Italiene şi o echipă de legătură a armatei franceze.

Oficialii români şi-au exprimat aprecierea pentru angajamentul consistent al forţelor aliate dislocate în România pentru consolidarea securităţii spaţiului euro-atlantic pe flancul estic, acesta fiind o dovadă clară a unităţii şi solidarităţii Alianţei, în contextul războiului din Ucraina şi a crizei din regiune.

"Mihail Kogalniceanu este mai mult decât o bază militară, a devenit un simbol al felului în care lumea liberă se raportează la evenimentele de securitate care au loc la est de România. Am văzut aici toate condiţiile de interoperabilitate pe care trebuie să le îndeplinească forţele care acţionează împreună. Avem aici o atmosferă de exerciţiu permanent. Astăzi am asistat, spre exemplu, la un exerciţiu de poliţie aeriană executat de detaşamentul italian. Am avut discuţii cu echipele de comandă ale contingentelor dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu şi le-am transmis tot sprijinul nostru, pentru că activitatea de aici presupune asigurarea celor mai bune condiţii pentru militarii aliaţi şi pentru militarii noştri", a transmis ministrul Tîlvăr.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
aages.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9479
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5594
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9695
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6287
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.2927

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro