Conducerea USR a validat progamul de guvernare şi lista miniştrilor în Cabinetul Cioloş

S.B.
Politică / 17 octombrie

Conducerea USR a validat progamul de guvernare şi lista miniştrilor în Cabinetul Cioloş

Biroul Naţional al USR a agreat, duminică, lista de miniştri şi forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc duminică seară, de la ora 18:00.

Lista de miniştri şi programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloş. "Indiferent de situaţie, cred că şi pentru PSD tot noi putem fi o soluţie pentru a depăşi lunile care urmează. Poate ne rupem gâtul şi veţi scăpa de noi sau poate vom reuşi să ţinem lucrurile sub control şi vă vom permite să vă număraţi liniştiţi procentele. Oricum ar fi, ieşiţi în câştig, pentru că sunt convins că nu vreţi să vă treziţi pe tavă cu o ţară demolată", a scris Cioloş pe Facebook.

Potrivit unui comunicat de presă al partidului, lista este următoarea Guvernului:

Prim ministru - Dacian Cioloş

Ministerul Finanţelor - Dragoş Pîslaru

Ministerul Afacerilor Interne - Alin Stoica

Ministerul Afacerilor Externe - Dan Barna

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - George Căţean

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor - Mihai Goţiu

Ministerul Justiţiei - Stelian Ion

Ministerul Apărării Naţionale - Nicu Fălcoi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului - Claudiu Năsui

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene - Cristian Ghinea

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei - Ionuţ Moşteanu

Ministerul Energiei - Cristina Prună

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Cătălin Drulă

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale - Oana Ţoiu

Ministerul Sănătăţii - Ioana Mihăilă

Ministerul Culturii - Iulia Popovici

Ministerul Tineretului şi Sportului - Tudor Pop

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării - Monica Berescu

Ministerul Educaţiei - Corina Atanasiu

Prrogramul de guvernare al USR poate fi accesat AICI.

Dacian Cioloş a făcut apel la PSD şi PNL să voteze Guvernul monocolor al USR pentru a ieşi din criza politică.

"Determinarea de a merge până la capăt. Voi prezenta astăzi Comitetului Politic al USR reunit în procedură de urgenţă lista cabinetului şi programul de guvernare cu care vom merge în Parlament. Datoria mea, ca politician, e să răspund tuturor întrebărilor, iar cei care vor să ştie de ce nu am depus mandatul primit de la preşedintele României au dreptul să întrebe şi să li se răspundă. Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat şi în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putinţă. Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel puţin la fel de importantă precum decizia în sine (şi rezultatul acesteia) este buna-credinţă pe care se fundamentează decizia sa. A greşi e cât se poate de uman, a fi lipsit de onestitate şi de bună-credinţă este o lipsă de caracter în momente calme şi o ticăloşie în momente de criză. Suntem într-o criză sistemică pentru că nimeni nu mai crede o vorbă ieşită din gura unui politician. Vom trece peste această criză dacă vom începe să redăm încrederea cetăţenilor în gesturile şi în acţiunile noastre.

Este o criză de durată, pentru că nu poţi rezolva o problemă care a trenat 30 de ani în câteva luni. Criza sanitară este un rezultat al lipsei de încredere în instituţii înainte de orice. Criza energetică este o criză europeană şi globală care va afecta în cel mai dur mod cu putinţă România. Din nefericire, aceste săptămâni nu au contribuit la creşterea încrederii cetăţenilor în capacitatea politicului de a rezolva probleme, ba dimpotrivă. Cred că este nevoie de multă onestitate în perioada care vine, pentru că avem doar două soluţii: o criză totală care va duce la implozia sistemului şi la o perioadă de extremism şi populism sau recâştigarea încrederii în noi, care să se facă onest şi prin muncă reală.

Şi, pentru că onestitatea este valoarea de bază, trebuie spus că, paradoxal, foarte probabil suntem singura soluţie pentru momentul de faţă, care convine tuturor forţelor politice în momentul în care ne găsim. Mergem mai departe, pentru că am putea fi o soluţie convenabilă întregii clase politice. Votul din Parlament va decide.

În ceea ce ne priveşte, voi prezenta Biroului Naţional USR şi Comitetului Politic USR o listă de miniştri şi o vom vota pentru a ajunge în Parlament. Vom merge până la capăt, pentru că avem de ales dacă respectăm mecanismele politice, funcţionarea democraţiei şi interesele de moment ale unor actori politici. Să nu vă închipuiţi că am ajuns noi să formăm un guvern monocolor pentru că nimeni altcineva nu-şi doreşte să ocupe scaune de miniştri. Am ajuns pentru că, în contextul momentului, noi facem mai puţine calcule politice decât celelalte partide despre care cred că, pur şi simplu, sunt captive propriilor analize şi speranţei că la sfârşit vor avea de câştigat mai mult decât competitorii lor. Noi suntem mult mai sensibili la critică şi la interacţiunea cu publicul nostru şi am fost împinşi în faţă de această gândire optimistă şi curajoasă. Vom vedea la sfârşit cine a avut dreptate, dar nu regretăm niciun moment faptul că am făcut acest pas, pentru că trebuie să existe o parte a societăţii şi a politicului care să creadă că se poate chiar şi atunci când pare că nu mai există speranţă. De aceea mergem noi până la capăt. Pentru că cetăţenii României trebuie să ştie că, indiferent de cât de dificilă este situaţia politică, mereu va exista cineva care să-si asume rezolvarea respectivei situaţii. Astăzi, suntem noi. Mâine, pot fi alţii.

Sunt conştient că există o aversiune şi o nervozitate la adresa noastră în PNL încă din campaniile electorale din 2019 şi 2020. Motivele sunt diferite, ţin de trecut şi nu vreau să mă refer la ele acum. Înţeleg perfect de ce există această emoţie la adresa noastră şi ştiu că în bună măsură ea este provocată de teama de nou. De aceea apare mereu ideea că nu vă puteţi înţelege cu noi. Poate că, dacă nu ar fi existat această teamă, Coaliţia ar fi funcţionat. Istoria e istorie, aşa că să ne uităm la ceea ce urmează. Eu sunt sincer convins că putem învăţa să lucrăm împreună dacă vom avea ocazia să cultivăm încrederea în relaţiile dintre noi. Acum, guvernul monocolor al USR poate fi o soluţie pentru ieşirea din criză. Lăsaţi-ne pe noi să înfruntăm această iarnă şi gândiţi pragmatic la cea mai bună soluţie politică pentru a salva ce se mai poate salva din proiectul politic început anul trecut.

Indiferent de situaţie, cred că şi pentru PSD tot noi putem fi o soluţie pentru a depăşi lunile care urmează. Poate ne rupem gâtul şi veţi scăpa de noi sau poate vom reuşi să ţinem lucrurile sub control şi vă vom permite să vă număraţi liniştiţi procentele. Oricum ar fi, ieşiţi în câştig, pentru că sunt convins că nu vreţi să vă treziţi pe tavă cu o ţară demolată. În finalul acestei mărturisiri, aş vrea să îi mulţumesc preşedintelui Iohannis pentru încrederea acordată odată cu acest mandat. Nu ştiu care au fost motivele reale ale acestei decizii, dar formal cred că trebuie să restabilim o relaţie funcţională între instituţiile statului român. Sunt conştient de teoriile care s-au vehiculat în spaţiul public privind această desemnare. Dar cred că e mare nevoie să construim o relaţie instituţională care să fie curăţată de nervozitate şi de cuvinte grele. Ce pot eu să fac e să port un dialog instituţional corect şi onest cu fiecare membru al sistemului democratic şi să ofer aceeaşi onestitate pe care am pus-o pe masă cetăţenilor. Nu e niciun câştig pentru nimeni să distrugem instituţii şi simboluri, pentru că tot noi singuri va trebui să le reconstruim. Ideea că ne vom vindeca prin pârjolire este greşită şi nocivă. Ne vom vindeca prin muncă, onestitate şi recunoaşterea greşelilor.

Aşa că sper ca membrii Comitetului Politic al USR să ia deciziile cele mai bune, după cum sper că PNL şi PSD vor respecta întregul proces parlamentar. Fiecare parlamentar este liber să gândească cu propria sa minte şi să decidă cu propria sa conştiinţă. Indiferent de decizia pe care o vor lua, sper să fie împăcaţi şi mulţumiţi de votul propriu, pentru că o Românie mai bună nu e o Românie a USR sau una a PNL şi PSD. O Românie mai bună e una în care avem încredere în ce ne spune celălalt şi nu trăim în fiecare zi cu spaima că suntem minţiţi şi înşelaţi", a scris Dacian Cioloş, duminică pe Facebook.

Opinia Cititorului ( 19 )

 1. Psd nu trebuie sa voteze nici un guvern de dreapta

  Programul lor il stim de mult: bolsevizarea si distrugerea Romaniei, alaturi de, pervertirea sexuala si decrestinarea romanilor! Cat despre Guvernul lor, 0 barat, sunt convins ca nu o sa obtina voturile toate, nici de la useristi! Intr-un stat normal, un astfel de Guvern nu este bun decat pt plutonul de executie!

  1. Românii sunt un popor sadomaso imbecilizat ce votează de 30 de ani psd, preferă să stea la jug si sa fie mulsi de mafiile postcomuniste. Oare de ce un partid care vrea sa scoată mafia in afara legii este urât de pătura specială FSN!?Cand vor ajunge la întrebarea asta, se va face si lumina in capul românilor.

   USR "vrea sa scoată mafia in afara legii"? Tu in ce realitate paralela traiesti? Pai, Gandacii astia sorosisti sunt insasi mafia bolsevica a tarii!

  in plina criza sanitara si in prag de criza energetica, acest guvern USR ar fi cea mai con venabila varianta pentru alde PSD, PNL, AUR, care ar sta palmati, bine mersi, la adapostul furtunii pana la anticipate, cand vor fi terminate criza sanitara si energetica si vor arata de pe margini cu degetul acuzator spre sacrificatul USr....

  Un 'guvern' de mascarici.

  1. Dar ce mascarici! Aceleasi figuri sinistre, aceiasi incompetenti infatuati. Inclusiv Mihaila care a fost ministrul sanatatii si nu a fost in stare ca sa aprovizioneze spitalele si retelele medicale cu medicamente care salveaza de la moarte. Penibilul ala de Nasui, Mr. Bean, Gotiu, Ghinea, Barna, toti esuatii care nu au habar de nimic, cu atat mai putin sa conduca o tara. Niste pafaristi fripturisti penibili.

   Zise un atranator al sistemului FSN.

  asta e clar un guvern de sacrificiu, avand in vedere cate frustrari va acumula poporul roman pana in primavara cu spitalele blocate si facturile uriase din iarna asta. In timpul iernii, PSD si AUR isi vor freca mainile si vor astepta linistiti de pe margine sa culeaga laurii la anticipate. mai ca mi este mila de USR, care si a facut o cu mana lui

  Iohannis și Cîțu puși la zidul rușinii de PS Ambrozie: Oameni de nimic, fără credință, mincinoși nemernici care nu-și iubesc poporul. Când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți! Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată!

  În același timp cu intervenția fermă a IPS Teodosie împotriva discriminării de tip totalitar a românilor prin pașaportul de vaccinare, exprimată în două rânduri de înaltul ierarh, la o dezbatere a societății civile și apoi la emisiunea postului Radio Dobrogea, PS Episcop Ambrozie al Giurgiului a rostit poate cea mai dură predică de până acum a unui Întâistătător la adresa guvernanților actuali. Ierarhul a sărbătorit zilele acestea 21 de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea patriarhului Teoctist, l-a ales în funcția de episcop vicar patriarhal, cu titulatura „Sinaitul”, hirotonia având loc la data de 15 octombrie 2000 iar din 2006 este Episcop al Giurgiului. 

  În data de 14 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Biserica parohiei, cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași a fost construită în anul 1873. În cuvântul de învățătura rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, despre viața sa și despre modelul de viață pe care îl reprezintă. Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului - Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe" din municipiul Giurgiu. Ierarhul a oferit mai multe daruri, iar copiilor parohiei, Preasfințitul Părinte, le-a dăruit diverse hăinuțe de sezon iar la final toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei "Familia Ortodoxă" și iconițe, transmite canalul Cult Cultură., care a filmat și predica PS Părinte Ambrozie, pe care o puteți audia mai sus. 

  „Dumnezeu nu se lasă batjocorit!” 

  „Zilele trecute la comandă a apărut un reportaj în care este discreditată Biserica precum și Patriarhul și ierahia pentru proiectul național de zidire al Catedralei Mântuirii Neamului. Atunci, la sfințirea din 2018, când a participat și Patriarhul Constantinopolului, Patriarhul nostru PF Daniel, a fost considerat OMUL ANULUI. În anul Centenarului, singurul proiect de țară după 30 de ani de la revoluția din Decembrie, a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Și au venit mii și zeci de mii de oameni iar politicienii au venit și ei, ca pe covorul roșu, să fie văzuți, să apară în fotografii. Iar președintele țării n-a fost prezent. 

  Președintele țării, care nu face nimic pentru țară și care DEZBINĂ, a venit la Comana, s-a plimbat cu bicicleta dar n-a intrat la Mănăstire, unde e înmormântat voievodul binecredincios, Vlad Țepeș Voievod. Nu au intrat. Nu-i interesează biserica. Sfidare peste sfidare, oameni corupți, pe care i-a desemnat miniștri și prim-miniștri, n-au făcut pentru țară. 

  În alte țări din vecinătatea noastră, corporațiilor, străinilor și alogenilor, țările care au fost mai credinciose, cum sunt polonezii sau ungurii și alte țări, au avut grijă ca țara lor să aibă anumite strategii în a proteja categoriile vulnerabile, bătrânii, copiii, persoanele singure, de prețurile celor care furnizează căldură, energie șamd. Să nu ai o strategie tu ca să-ți protejezi țară, dar mai mult decât atât, să ai miniștri care declară că nu vor ieftini combustibilii…Uitați cum se duce țara la vale și cum se scumpesc toate, de la pâinică la untdelemn - pâinea noastră cea de toate zilele - pentru că cei care conduc țara astăzi sunt oameni de nimic. N-au credință. 

  Eu sunt de 21 de ani episcop și i-am văzut rând pe rând pe toți președinții. Chiar și pe liberii cugetători. Toți președinții de după 1990 se duceau să se închine la Sfânta Parascheva, erau alături de popor. Pe-ăștia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincinoși și nu iubesc poporul. 

  Singura care mai face ceva pentru oameni și pentru copii, este Biserica. Patriarhul nostru, când era Mitropolit al Moldovei, construia spitalul Providența, aducea salvări din străinătate, făcea centre culturale. O activitate pe care o continuă de la București. 

  Cine-i plătește pe acești epigoni să-i înregistreze și să-și bată joc de preoți și de Biserică? Uitați, zilele acestea, când zeci de mii de români merg la Sfânta Parascheva, un fenomen unic, nevăzut nici în Rusia, televiziunile nu mediatizează profunzimea lui, cu familii de intelectuali care vin de generații de-a rândul în pelerinaj alături de oameni simplu, ci prezintă totul ca o îmbulzeală, a unor sărăntoci și neștiutori de carte. 

  Până când o să-și bată joc oamenii aceștia de credința noastră? Pentru că la baza piramidei stă glodul, poporul și pe vârfuri stau ăștia care ne conduc. Dar când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți! 

  Par tânăr, dar în atâția ani am văzut atâția care au fost miniștri și prim miniștri și au trecut pe la Jilava, prin pușcării... Când și-o lua lumea Dumnezeu mâna de pe ei, de pe ăștia care chinuie țara, toți vor sfârși! 

  Și o să se găsească vreun procuror care o să-i ia și o să-i caute ca să vadă ce au făcut pentru străini, că pentru popor n-au făcut nimic. Numai minciuni. Poporul trăiește în frig și în foame, mai rău ca-n perioada comunistă. Au sărăcit țara iubiți credincioși și noi trebuie să tăcem și să nu zicem nimic. 

  După 90 încoace, tot copiii securiștilor au ocupat poziții și n-au făcut nimic. Toți niște hoți și niște pungași! Singurii care au stat alături de popor au fost preoții. (...) Aceștia sunt oamenii care au ținut credința. 

  Ne uităm cu speranță către Dumnezeu, care nu se lasă batjocorit, cum a spus și Patriarhul la predica de anul trecut de Sfântul Dumitru, și după toate rugăciunilor celor care vin la biserici și mănăstiri, nu se poate ca până la urmă să nu-i dea jos pe nemernicii ăștia, care nu sunt vrednici de votul nostru și de încrederea noastră 

  Cum vor să fie candidați, parlamentari, cum te caută peste tot, la biserică, la episcopie. După aceea, patru ani nu mai auzi nimic de ei. (...) Nu știu pentru ce pătimește țara așa de greu și suferă poporul din cauza oamenilor aceștia care au acaparat puterea și care luni de zile se vor bate pentru guvernare și nou vor face nimic. Iar președintele ăsta pe care l-au votat românii deși este de alt neam și care a ridicat în inima Sibiului, unde altă dată erau preoții spânzurați, pe vremea lui Buccow și a Mariei Teresa, a ridicat o statuie pentru Brukenthal, un guvernator care a supravegheat omorârea românilor și asuprirea țăranilor. Un scuipat, cum se spune, neacademic și vulgar, pe obrazul românilor! Așa și-au bătut joc de țară. Dar Dvs sunteți tineri și o să trăiți și o să vedeți cum sfârșesc cei care îți bat joc de români. E o chestiune de timp. 

  Nu vă smintiți de ce vedeți la televizor și nu vă speriați de Covid. Nu vă grăbiți să vă vaccinați. Lasați-i pe ei să se vaccineze întâi. Toți parlamentarii și toți deputații. Și la urmă, poate, de-o mai rămâne vreun vaccin din acestea 120 de milioane cumpărate de Cîțu, care sunt aproape expirate. Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată de dușmani și să se ridice copii crescuți în Biserică, să ajute țara și poporul. 

  Dau foc românilor din spitale. Ard oamenii în spitale! Grele vremuri am ajuns să trăim! 

  Rămâneți în Biserică și o să vedeți că Dumnezeu face minuni. Avem un Patriarh puternic și un Sfânt Sinod la fel. 

  Schimbarea poate să vină doar din oamenii de calitate pe care îi promovăm. 

  Să ne ajute Sfânta Parascheva să vă ferească de toate relele, să vă țină sănătoși și să ajungem să vă vedem și chipurile frumoase străluminat de credință, fără mască! 

  Doamne, ajută!” 

  1. sa iti plateasca ambrozie pensia

   si tu ai "binecuvantarea"" Preafericitului ?

   te crezi si tu un "chemat""? 

   ""Creştine, să păstrăm în mintea noastră acest cuvânt dumnezeiesc: „Nimeni din cei chemaţi nu va gusta din cina Mea". Iată cum se mânie Domnul pe oamenii nerecunoscători, care sunt chemaţi prin cuvântul Lui la fericirea veşnică, la Cina preaslăvită şi preadulce şi care, dispreţuind această fericire a Lui, se îndreaptă spre cinstea, slava, bogăţia, desfătarea vremelnică şi deşartă, precum şi spre celelalte comori ale acestei lumi. „Nimeni din cei chemaţi nu va gusta din cina Mea". 

   Citim în Cărţile lui Moise, în Numeri, că, atunci când fiii lui Israil au ieşit din Egipt, au cârtit: „Cine ne va hrăni cu carne? Căci ne aducem aminte de peştele pe care-l mâncam în Egipt în dar, de castraveţi şi de pepeni, de ceapă, de praz şi de usturoi; şi a ascultat Domnul cârtirea lor şi s-a aprins tare mânia Domnului şi a fost aprins între ei focul de la Domnul" (Num. 11: 4,5,10,3).  

   Creştine, israilitenii care au cârtit îi preînchipuie pe acei creştini care preferă fericirea vremelnică fericirii veşnice şi cereşti, aşa cum israilitenii au preferat carnea egiptenească şi celelalte mâncăruri manei cereşti; de aceea s-a şi aprins mânia Domnului asupra lor, şi nu focul cel vremelnic, ci cel veşnic s-a aprins între ei. Vă spun vouă: „Nimeni din cei chemaţi nu va gusta din cina Mea”.

   Creştine, înfricoşător este acest cuvânt, dar adevărat! Aşa se va întâmpla cu cei ce dispreţuiesc chemarea dumnezeiască.""  

   Se stie ca de 2000 de ani, romanii sunt crestini! Cu toate astea, tu nu esti crestin, ci doar cretin! Cu acte, chiar!

   Tie iti place sa manânci căcat, nu?

   Pe biserică scrie mare PSD. Biserica este agentul 1 electoral PSD. Esti doar un gaoz mic.  

   Probabil ca, masturbandu-te si reguland-o pe ma-ta non-stop, ai ajuns la astfel de "performantze intelectuale" si IQ negativ!

  ""POATE ne rupem gâtul şi veţi scăpa de noi sau POATE vom reuşi să ţinem lucrurile sub control şi vă VOM PERMITE să vă număraţi liniştiţi procentele. Oricum ar fi, ieşiţi în câştig, pentru că sunt convins că nu vreţi să vă treziţi pe tavă cu o ţară DEMOLATA"

  POATE sa fie asta o amenintare pe faţă din partea lui Lucien ....sau cum il cheamă Julifer ..pardon Julien ?

  POATE fi considerat un avertizment pentru un eventual act terorist ce va fi sau nu revendicat de ""formatiunea"" lui? 

  1. sau poate este o invitatie voalata sa va cumparate medicamente anti-paranoia din vreme. sa nu se devalorizeze si mai mult leul

   apeleaza cu incredere la Isarescu ca-ti prescrie el medicamentele daca tot nu stii cum e cu devalorizarea

  Nu cred ca era rea o prabusire a guvernului pentru a forta taieri de pensii si salarii nesimtite, reforme in justite, rezolvarea problemelor fondului forestier si altele, dar nu in criza sanitara si energetica.

  Nu ardea nimic daca mai asteptati pana la vara. Asta va face nepotriviti pentru guvernare. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro