Conducta de gaze Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa va fi gata în 2024

A.P.
Miscellanea / 11 septembrie 2020

Conducta de gaze Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa va fi gata în 2024

Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor-Orşova-Băile Herculane-Jupa este un proiect de importanţă strategică naţională şi va fi gata până în anul 2024, a declarat vineri directorul general al Transgaz, Ion Sterian, scrie Adevarul.

"Judeţul Mehedinţi e ultimul judeţ din ţară care are cea mai scurtă conductă de transport gaze de înaltă presiune, 54 de kilometri. (...) Există un potenţial fantastic aici din punct de vedere al dezvoltării activităţii economice, prelucrării resurselor. Acest proiect, care este o realitate şi o certitudine, a devenit de importanţă strategică energetică naţională. Studiul de pre-fezabilitate s-a întocmit, lucrăm la studiul de fezabilitate. (...) Această conductă va închide un inel şi va avea o dublă sursă de alimentare. Din zona Jupa va fi cuplată la BRUA, care nu este o autostradă care să ducă gazele în Ungaria şi Austria. BRUA este pentru creşterea siguranţei naţionale de aprovizionare cu gaze naturale. A doua sursă de alimentare e din conducta Filiaşi - Strehaia şi cei 54 de kilometri care vin până la Turnu Severin. Având acest avantaj, cu ambele surse, preconizăm că la sfârşitul anului 2022 se va ataca execuţia conductei. În anul 2024, să fie toată această conductă executată. Transgazul are bani bugetaţi pentru dezvoltarea reţelelor de transport de gaze şi pentru recordarea localităţilor", a declarat Ion Sterian, directorul general al Transgaz, potrivit Calea Europeană.

În cadrul şedinţei de Guvern din 31 iulie a fost adoptată Hotărârea de Guvern prin care proiectul de investiţii "Conducta de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa ca fiind de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale".

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 113 de agenţi economici în judeţul Mehedinţi precum şi aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituţii publice (şcoli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) şi aproximativ 231 de agenţi economici în judeţul Caraş Severin, conchide Adevarul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro