CONFEDERAŢIA GENERALĂ A MUNCII: Decizie istorică a instanţei după 32 de ani - Patrimoniul UGSR, preluat prin fals

G.D.
Miscellanea / 24 noiembrie 2022

Decizie istorică a instanţei după 32 de ani - Patrimoniul UGSR, preluat prin fals

Confederaţia Generală a Muncii afirmă, astăzi, că, după 32 de ani, instanţa a pronunţat o "decizie istorică", admiţând că patrimoniul Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) a fost preluat prin fals. Sindicaliştii cer ca patrimoniul să fie readus în folosul celor care au contribuit, prin plata cotizaţiilor personale, la construirea lui, relatează News.ro.

"Judecătoria Sectorului 1 din Bucureşti a decis desfiinţarea documentului prin care confederaţiile înfiinţate imediat după 1989 au preluat de la Uniunea Generală a Sindicatelor din România patrimoniu sindical. Conform deciziei judecătoreşti, s-a dispus «desfiinţarea înscrisului fals reprezentat de Procesul verbal din data de 04.07.1990, aparent semnat de Călinescu Ştefan, în calitate de reprezentant al CNPOSL». Acesta a fost documentul care a stat la baza preluării frauduloase a patrimoniului sindical din proprietatea UGSR în cea a confederaţiilor nou apărute", au transmis, astăzi, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Confederaţiei Generale a Muncii - Uniunea Generală a Sindicatelor din România (CGM - UGSR).

Potrivit acestora, decizia Judecătoriei Sectorului 1 confirmă că "patrimoniul UGSR a fost furat şi administrat fraudulos de către persoane fizice şi juridice care nu aveau nicio calitate legală".

"Anularea acestui document are ca efect reîntoarcerea imensei averi sindicale la UGSR, organizaţie care nu s-a desfiinţat legal niciodată", au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia fac un "apel la memorie".

"Împărţirea patrimoniului UGSR între confederaţiile sindicale a avut la bază un proces-verbal încheiat la data de 4.07.1990, prin falsificarea semnăturii preşedintelui de la acea dată a Comitetului Naţional Provizoriu de Organizare a Sindicatelor Libere din România (CNPOSLR), Ştefan Călinescu. Ulterior, s-a încheiat documentul intitulat "Tranzacţie Generală", la data de 7.11.1991, dar care are la bază procesul-verbal falsificat. Documentul intitulat "Tranzacţie Generală", care este un act subsecvent unui document falsificat, a vizat partajarea şi obţinerea patrimoniului sindical care a aparţinut fostului Comitet Central al UGSR", deşi acesta nu avea patrimoniu, el fiind doar o structură de conducere, fără personalitate juridică. Documentul fals ("Tranzacţie Generală") a fost folosit de preşedinţii CNSLR Frăţia - Victor Ciorbea, CNS Cartel ALFA - Bogdan Hossu şi CSI Frăţia - Miron Mitrea la constituirea şi înmatricularea societăţii SIND România, care a preluat abuziv baza turistică a UGSR. Tot la fel a fost comstituită şi Asociaţia Naţională Naţională a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România, aici fiind reunite casele de cultură furate din patrimoniul UGSR", susţin reprezentanţii organizaţiei sindicale.

Potrivit acestora, multe clădiri din patrimoniul turistic (hoteluri, vile, baze de tratament etc) şi casele de cultură au fost distruse, vândute, abandonate sau preluate de primării din cauza datoriilor acumulate.

"Reamintim că aşa au dispărut din patrimoniul sindical UGSR casele de cultură din Târgu Jiu, Suceava, Rovinari, Orşova, Baia Mare, Focşani etc, a fost distrusă complet baza turistică de la Vidra, Tabăra Navodari, au fost concesionate pe sume de nimic unele hoteluri", au mai transmis sindicaliştii.

Aceştia arată ce însemna patrimoniul UGSR în 1990.

"În decembrie 1989 în conturile UGSR se aflau 4,7 miliarde de lei vechi (echivalentul a 300 de milioane de dolari la acea dată) şi 2,8 milioane de dolari în valută. Banii au dispărut fără urmă", mai arată sindicaliştii.

Sindicaliştii susţin că au invitat în repetate rânduri la discuţii preşedinţii celor patru confederaţii sindicale.

"Proprietarul patrimoniului este UGSR, el trebuie să gestioneze şi să găsească soluţiile legale în vederea renovării obiectivelor ramase. Acest imens patrimoniu, conform Convenţiei de la San Francisco, este indivizibil şi indezirabil, şi el trebuie să fie readus în folosul celor care au contribuit, prin plata cotizaţiilor personale, la construirea lui (astăzi majoritatea pensionari) şi al actualilor membri de sindicat. Să fie clar, reprezentanţii CGM-UGSR asta doresc (...) De ani de zile, CNSLR FRAŢIA, Cartel ALFA, CSDR şi BNS nu ne lasă să înregistrăm, conform legii, modificările rezultate în urma unui Congres legal desfăşurat, în prezenţa unui notar, influientând şi manipulând judecători pentru a invoca tot felul de soluţii menite să ne blocheze activitatea (...) A venit momentul sa spunem STOP corupţiei şi înselătoriei, astfel încât ceea ce a mai ramas din activele patrimoniului UGSR să poată fi reabilitat şi readus în circuitul cultural şi educaţional, de tratament şi odihnă pentru membrii de sindicat", mai arată sindicaliştii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Asa au facut cu toata Romania timp de 32 de ani.

    Furt si iar furt...

    In afara de furt, vânzarea solului și a subsolului, a cedării de suveranitate, acordarea de pensii speciale, mai știți și altceva?

    Astia sunt naivi cand pronunta "imensa avere" a sindicatului, acum dupa 32 de ani de jaf! Rad cu lacrimi Ciorbea, Hossu, Mitrea si multi altii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb