Revista BURSA Construcţiilor

CONFERINŢA ANTREPRENORIATUL FEMININ - EDIŢIA A II-A / ANCA VLAD, CATENA GRUP:"O afacere de succes nu se poate construi fără să-ţi asumi riscuri"

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 13 mai 2014

"O afacere de succes nu se poate construi fără să-ţi asumi riscuri"

Anca Vlad, preşedintele Catena Grup, este un fervent susţinător al spiritului antreprenorial şi consideră că nu poţi avea o afacere de succes fără să-ţi asumi riscuri.

Domnia sa a încurajat femeile antreprenor şi a ţinut să menţioneze: "Trebuie să-şi asumi riscul să investeşti banii proprii sau să iei credit de la bancă. Mai trebuie să înveţi să delegi competenţele către angajaţi şi să reinvesteşti profitul dacă vrei să te dezvolţi. Femeile antreprenor sunt mult mai prudente atunci când contractează credite şi îşi dezvoltă afacerile lin, durabil. De aceea multe bănci acordă mai uşor împrumuturi femeilor antreprenor, pentru ca sunt foarte atente la detalii, sunt mai calculate şi au o apetenţă mai mică la risc decât bărbaţii".

Preşedintele Catena Grup susţine că antreprenoriatul trebuie sprijinit atât de stat, cât şi de oamenii de afaceri cu experienţă. Domnia sa apreciază: "Oferta de credite trebuie mai bine adaptată realităţii, iar firmele mici au probleme în a se dezvolta în companii medii din cauza temerii asumării riscurilor creditării, dar şi din cauza reticenţei antreprenorilor în a-şi delega competenţele către executivi".

Anca Vlad a încurajat tinerele antreprenoare să-şi asume riscuri calculate în afaceri şi să relaţioneze mai mult cu "lumea bărbaţilor".

Doamna Vlad apreciază: "La începutul anilor "90 am pornit cu un capital care echivala cu trei sferturi dintr-o Dacie. Acum Grupul Catena a ajuns la afaceri de peste 300 milioane de euro. Sunt mulţumită de evoluţie, dar continui să dezvolt idei noi".

Preşedintele Catena Grup a declarat că a înfiinţat compania Nutrition Research SRL, care a obţinut brevet de invenţie pentru produse sănătoase, bazate pe fibre şi omega 3 vegetal şi care pot fi consumate de diabetici dar şi de persoane care vor să slăbească. Domnia sa a menţionat că a pus invenţia în practică şi a intrat în producţie şi cu ajutorul fondurilor europene. Primele produse elaborate sunt Nucita şi Sante, cu un indice glicemic scăzut.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Boromir

Curs valutar BNR

14 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9253
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0683
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4990
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7191
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7988

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro