CONFERINŢA BURSA - "ANTREPRENORIATUL FEMININ: FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNĂ" - DANIELA NICULESCU, ALPHA BANK:"Potenţialul antreprenorial al femeii, încă neexploatat"

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 24 aprilie 2013

"Potenţialul antreprenorial al femeii, încă neexploatat"

Antreprenoriatul feminin reprezintă cel mai important motor de relansare economică, este de părere Daniela Niculescu, director al Direcţiei de IMM din cadrul Alpha Bank.

Domnia sa a menţionat un raport al Băncii Mondiale, care arată că acest lucru este posibil datorită faptului că femeile au fost afectate mai puţin de criza economică actuală, având în vedre numărul mai mic de şomeri din rândul femeilor. De asemenea, acestea economisesc mai mult decât bărbaţii şi, atunci când creează o afacere, o fundamentează în mod raţional.

"Potenţialul antreprenorial al femeii reprezintă, încă, un potenţial de creştere şi dezvoltare economică neexploatat", spune doamna Nicules-cu, menţionând, însă, că, în ţara noastră, se impune lansarea unor programe educaţionale care să cuprindă întreaga filosofie a antreprenoriatului, res-pectiv a unor sisteme de suport al femeilor care se implică în afaceri, pentru a avea "modele de antreprenoriat feminin".

Daniela Niculescu mai arată că, în privinţa unui antreprenoriat de succes, bărbaţii şi femeile au aceleaşi caracteristici: nivel similar de educaţie, interes timpuriu pentru lansarea unei afaceri, aceeaşi dorinţă de a reuşi şi, totodată, de a se confrunta cu aceleaşi provocări.

Reprezentantul Alpha Bank a menţionat că antreprenoriatul este slab reprezentat în randul femeilor, existând mai puţine femei care pornesc o afacere, în comparaţie cu bărbaţii din afaceri.

Domnia sa a spus, însă, că antreprenoriatul feminin reprezintă o "piaţă emergentă", cu un potenţial ridicat de educaţie, ambiţie, ingeniozitate.

"Economia mondială ar beneficia de un adevărat impuls dacă mai multe femei ar intra în antreprenoriat", potrivit Daniela Niculescu.

Domnia sa a subliniat că 32% din IMM-urile aflate în portofoliul de credite al Alpha Bank sunt conduse de femei, iar 12% sunt deţinute de femei, în timp ce doar 28% dintre IMM-urile care au apelat la credite au în posturile de conducere femei şi numai 27% din totalul IMM cu restanţe sunt companii conduse de femei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro