CONFERINTA BURSA ANTREPRENORIATUL FEMININ "FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNA" - EDITIA A IV-A / CRISTINA CHIRIAC, ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A ANTREPRENORILOR:"Procesul de privatizare derulat de statul român a fost un eşec"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 22 aprilie 2016

"Procesul de privatizare derulat de statul român a fost un eşec"

Procesul de privatizare derulat până acum de către statul român a fost un eşec, este de părere Cristina Chiriac, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Antreprenorilor, care a făcut referire la cele 7.726 de companii de stat privatizate: "Dintr-o analiză pe care am realizat-o, prin procesul de privatizare derulat în perioada 1992-2014, s-au pierdut aproximativ 2 milioane de locuri muncă şi s-au încasat venituri de circa 13 miliarde lei, din valorificarea acestor active. Analizând din perspectiva încasărilor la bugetul de stat comparativ cu veniturile încasate, putem afirma că, urmare a procesului de privatizare, la valoarea reziduală a pachetelor de acţiuni nevândute, sumele obţinute până acum din privatizare, în valoare de aproximativ 13 miliarde lei, sunt mult inferioare valorii pachetelor de acţiuni reziduale pe care statul român le deţine, astăzi, la diverse companii, care ar ajunge la 90 miliarde lei - sumă calculată la valoarea nominală. Acest fapt reprezintă un motiv pentru care putem afirma cu tărie că procesul de privatizare derulat până acum de către statul român a fost un eşec. De aceea, se impune o strategie eficientă de valorificare a acestor active, una din variante fiind valorificarea acestora pe piaţa de capital".

Statul mai mult îi împiedică pe antreprenorii din ţara noastră, în loc să ajute la dezvoltarea lor, susţine Cristina Chiriac.

"Antreprenoriatul, în România, se bazează eminamente pe iniţiativa privată. Statul mai mult împiedică decât ajută. Încă nu avem o politică fiscală suficientă care să ne susţină", a precizat domnia sa.

Potrivit doamnei Chiriac, "până în urmă cu zece ani, nu auzisem de egalitatea de şanse", antreprenoriatul feminin din ţara noastră dezvoltându-se după aderarea ţării la Uniunea Europeană. Domnia sa a precizat: "Din 2007, o parte din cei responsabili cu dezvoltarea politicilor sociale şi nu numai au făcut paşi pentru crearea locurilor de muncă şi mai ales pentru dezvoltarea antreprenoriatului feminin. Astăzi, avem femei antreprenor, avem cote în acest segment etc".

În opinia Cristinei Chiriac, România are nevoie de dezbateri. "Ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani a lăsat semne, iar aici mă refer la realizarea noului Cod Fiscal, la dezbaterile pe marginea birocraţiei şi aşa mai departe", a subliniat domnia sa, menţionând că legislaţia greoaie şi lipsa de finanţare sunt semnale de alarmă pentru mediul antreprenorial.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. succesul uneia dintre doamne consta in falimentarea unei fabrici de mobila, iar brandul a mers mai departe cu un mic sufix...si se vroia si deputata...vai de bisnitzu' nostru

  Da,a fost un esec privatizarile facute.Cu un Petre Roman"industria romaneasca un morman de fiare vechi"nu putea fi alceva.Agicultura de asemenea a fost distrusa,prin prostia restituirilor pe vechile amplasamente.Mai nou se distrug padurile si minele.toti prsedinti si toate guvernele,in majoritatea lor,au fost numai distrugatori.

  Ce să ceri cuiva care la scoala n-a aflat că nu e corect sa te exprimi "mult inferior" ?

  Cu asa exprimari nu e de mirare ca afirmatiile unui prim ministru despre econmie=fiare vechi au subminat economia nationala!

  Si omu e in libertate sa zica si sa faca si alte prostii !!!  

  Eu cred ca privatizarile dint responsabile de cei 4 mil de osmeni peste granita.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb