CONFERINTA BURSA ANTREPRENORIATUL FEMININ "FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNA" - EDITIA A IV-A / DOINA TOPALĂ, CEC BANK:"Femeile antreprenor au avut întotdeauna o abordare mai pragmatică a problemelor"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii /

"Femeile antreprenor au avut întotdeauna o abordare mai pragmatică a problemelor"

Femeile antreprenor au avut întotdeauna o abordare mai pragmatică a problemelor, este de părere Doina Topală, directorul Direcţiei IMM din cadrul CEC Bank.

Domnia sa apreciază: "Din cazuistica CEC Bank, am putut observa că femeile antreprenor, al căror număr este în creştere, au avut întotdeauna o abordare mai pragmatică a problemelor, ele fiind mai atente atât la cerinţele evidente, cât şi la cele mai subtile.

Chiar dacă, iniţial, nu au dimensionat corespunzător proiectele de investiţii accesate, pe parcursul implementării acestora s-au putut redresa din mers, cu finanţare adecvată, CEC Bank căutând să găsească o soluţie adaptată fiecărui tip de client".

În mediul rural din ţara noastră pot fi dezvoltate foarte multe proiecte antreprenoriale, de la meşteşugărit până la infrastructură, consideră doamna Topală, care susţine că mediul rural românesc are mare nevoie de dezvoltare şi pentru aceasta este nevoie de finanţare.

De la data abilitării sale să funcţioneze că o banca comercială, CEC Bank a avut de înfruntat o competiţie extrem de dură pentru clienţii de business de pe piaţa locală, având în vedere că acest segment este unul matur, iar competitorii săi erau prezenţi de mult timp pe piaţă, apreciază doamna Topală.

Domnia sa ne-a spus: "CEC Bank a fost şi este nevoit să atragă clienţii de la operatorii concurenţi, o sarcină dificilă în condiţiile în care aceştia au programe de fidelizare, bazate pe vechimea în reţea.

CEC Bank a căutat să atragă în portofoliul său agenţi economici din toate ramurile de activitate, reuşind să obţină o cotă de piaţă de peste 7% , în acest fel încadrându-se în topul «Peer group one», adică în topul acelor bănci ale căror active depăşesc nivelul de 5% raportat la totalul activelor sistemului bancar.

Peste 75% din totalul clienţilor persoane juridice atraşi de bancă sunt din categoria întreprinderilor mici şi mijlocii, a menţionat domnia sa, precizând: "Datorită ofertei avantajoase şi gamei variate de produse şi servicii, am reuşit ca peste 75% din totalul clienţilor atraşi, persoane juridice, să fie din categoria IMM, CEC Bank fiind implicată inclusiv în susţinerea programelor de antreprenoriat derulate de către DIMMAT (n.r. Departamentul pentru IMM-urilor, Mediul de Afaceri şi Turism) - START, SRL-D. Avem cea mai extinsă reţea teritorială, cu peste 1.100 de sucursale şi agenţii, jumătate dintre acestea fiind situate în mediul rural, acolo unde nevoia de finanţare este foarte mare".

CEC Bank finanţează antreprenorii atât din surse proprii, cât şi din parteneriatele pe care banca le are cu Banca Europeană de Investiţii, cu Fondul European de Investiţii, prin iniţiativa Jeremie, sau prin programul de investiţii Româno-Elveţian, inclusiv IMM-urilor care dezvoltă proiecte cu personal tânăr sau prin finanţarea proiectelor investiţionale realizate cu cofinanţare din Fonduri Europene, conform sursei citate.

Aceasta ne-a specificat: "Începând cu luna septembrie 2015, oferim inclusiv un card Business care are ataşată o limită de credit de tip overdraft. Acest produs se adresează atât clienţilor existenţi, cât şi non clienţilor care au realizat o cifră de afaceri anualizată de cel puţin 250.000 lei, acordarea sumelor putându-se realiza rapid, în baza unei analize simplificate pe format standard, fără perceperea comisionului de analiză şi gestiune în primele 12 luni ale ofertării şi fără constituirea de garanţii. Ţinem să precizăm că, în cadrul proiectelor finanţate, politica de creditare a CEC Bank permite ca bunurile achiziţionate, construcţiile realizate din credite, care au vocaţie de garanţie, să constituie parte din mixul de garanţii solicitate, facilitând, astfel, garantarea proiectelor dezvoltate".

CEC Bank realizează analiza de credit concentrându-se în mod prioritar pe capacitatea de rambursare a împrumutatului, evaluată pe baza situaţiilor financiare şi a fluxului de numerar generat în cursul normal al activităţii clientului, luând în considerare caracterul tranzacţiei şi lichiditatea pachetului de garanţii, potrivit doamnei Topală. Costurile finanţărilor acordate ţin cont de toţi aceşti factori, a mai spus domnia sa.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS