Revista BURSA Construcţiilor

CONFERINTA BURSA ANTREPRENORIATUL FEMININ "FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNA" - EDITIA A IV-A / KARA AYLWARD, AMBASADA SUA:"Ţările sunt mai prospere când femeile au drepturi depline în societăţile lor"

Ziarul BURSA #Companii /

"Ţările sunt mai prospere când femeile au drepturi depline în societăţile lor"

Ţările sunt mai stabile, paşnice şi prospere atunci când femeile sunt sănătoase, educate şi participă cu drepturi depline în economiile şi societăţile lor, a declarat, ieri, Kara Aylward, consilier economic în cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în cadrul conferinţei Antreprenoriatul Feminin "Femeia la putere - o lume mai bună", organizată de Ziarul BURSA.

Oportunităţile economice ale femeilor au efecte de undă pentru familiile, comunităţile şi ţările lor, apreciază doamna Aylward, care a spus că, la nivel global, femeile cheltuie cea mai mare parte din veniturile lor pe alimente şi pe taxele şcolare care asigură viitorul copiilor.

"Atunci când mai multe femei lucrează, iar decalajul dintre femei şi bărbaţi în câmpul muncii se îngustează, economia are şi ea de câştigat", a subliniat reprezentanta Ambasadei SUA.

Kara Aylward a adăugat: "Înţeleg că România se confruntă cu propriile sale provocări pentru a promova participarea femeilor în câmpul muncii şi pentru a permite femeilor să se ridice la cele mai înalte niveluri posibile. Conform datelor Eurostat, rata de angajare din România pentru bărbaţi este mai mare decât în cazul femeilor, deşi există cu aproximativ 45% mai multe femei cu studii superioare decât bărbaţii".

Potrivit domniei sale, ţara noastră este pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte prezenţa femeilor în boardul companiilor de top listate la bursă. În 2014, doar 12% dintre membrii boardurilor primelor 10 companii listate la Bursa de Valori Bucureşti erau femei, în timp ce, în aceeaşi perioadă, media în Uniunea Europeană era de 20%.

"Conform unui studiu realizat de Deloitte, procentul femeilor în consiliile de administraţie ale tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti a scăzut de la 19% în 2011 la 14% în 2014. Mai mult decât atât, doar 48% dintre companiile listate au avut cel puţin o femeie în boardul lor, în scădere de la 61% în 2011", a menţionat oficialul american.

Kara Aylward a spus că, din experienţa pe care a acumulat-o în 20 de ani de muncă, a observat că încă ne luptăm pe modul în care trebuie să promovăm egalitatea de gen la nivel global.

"Dar nu ne putem pierde credinţa în eforturile noastre şi nici nu putem să ne bazăm numai pe politici şi iniţiative guvernamentale sau pe eforturile femeilor pentru a facilita schimbarea necesară", a subliniat doamna Aylward.În opinia domniei sale, schimbarea este dificilă dacă numeroasele provocări cu care femeile se confruntă zilnic "nu sunt abordate corespunzător şi cuprinzător". Oficialul consideră că, pentru acest obiectiv, toată lumea - diplomaţi, guverne, societatea civilă, bărbaţi şi femei - trebuie să joace un rol pentru atingerea egalităţii de gen.

PETRE BARAC

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS