CONFERINŢA BURSA - "ANTREPRENORIATUL FEMININ: FEMEIA LA PUTERE - O LUME MAI BUNĂ" - PROIECT ANAA"Şcoala de Business", sprijin pentru tinerii antreprenori

A.T.
Ziarul BURSA #Companii /

"Şcoala de Business", sprijin pentru tinerii antreprenori

"Şcoala de Business" este un proiect dezvoltat de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor (ANAA) pentru a încuraja şi sprijini tinerii care vor să-şi dezvolte propria afacere. Cris-tina Chiriac, preşedintele ANAA, a declarat: "Promovăm antreprenoriatul în rândul tinerilor şi îi sprijinim să-şi deschidă propria afacere. Am atras voluntari în acest proiect, din rândul specialiştilor, pentru a le putea oferi consultanţă gratuită tinerilor, de la deschiderea şi înregistrarea firmei, până la obţinerea finanţării şi depunerea proiectelor pe fonduri europene. Consultanţa este acordată celor care au idei de afaceri fezabile".

Doamna Chiriac, care este şi ambasador al antreprenoriatului feminin, a subliniat că "Şcoala de Business" nu relativizează principiile antreprenoriatului, ci oferă o altă pers-pectivă asupra lor, o perspectivă dinamică, proaspătă, adaptată la realitate, fiindcă "adaptare înseamnă performanţă, iar performanţa înseamnă succes".

Pentru mulţi dintre potenţialii antreprenori, obstacolul principal în pornirea unei afaceri este lipsa de capital, lipsa de cunoştinţe şi de experienţă în domeniu, iar rolul şi importanţa ideii de afaceri par să fie subevaluate. Preşedintele ANAA a menţionat că pentru toate problemele care apar în iniţierea unei afaceri exis-tă şi soluţii, ce se dezvoltă pe zi ce trece. Neinformarea sau informarea neadecvată reprezintă, în opinia Cristinei Chiriac, principalul factor ce determina gândirile negative şi spulberă dorinţa de dezvoltare a oamenilor. "Putem schimba această situaţie, putem da o altă nuanţă viitorului dezvoltând idei şi soluţii ce pot fi aplicate la nivelul oricărei persoane dornice să reuşeas-că", a adăugat domnia sa.

ANAA şi-a propus să spo-reas-că gradul de conştientizare al tinerilor cu privire la des-făşurarea de activităţi independente şi antreprenoriat ca posibile opţiuni de carieră. Asociaţia doreşte să desfăşoare activităţi şi proiecte antreprenoriale practice, să asigure abilităţile specifice de afaceri şi cunoştinţe privind modul de a începe şi conduce cu succes o întreprindere, cunoştinţe legate de cum pot fi depăşite aceste obstacole de natură financiară legislativă sau birocratică.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS