CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/COSMIN VASILE:"Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

"Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

Caracterul imperativ al dis poziţiei legale care impune obligativitatea participării la şedinţele de informare despre mediere, începând cu 15 februarie, este afectat de amânarea aplicării de sancţiuni pentru data de 1 august, consideră Cosmin Vasile, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu. "Avem o dispoziţie imperativă, căreia îi lipsesc sancţiunile, ceea ce îi afectează în mod serios imperativitatea", a declarat domnia sa.

Cosmin Vasile consideră că, şi în aces te condiţii, obligativitatea informării despre beneficiile pe care le aduce medierea reprezintă cea mai bună metodă de promovare a acestei procedurii, în condiţiile în care şi în ţările care au o tradiţie de zeci de ani în utilizarea mijloacelor alternative de soluţionare a conflictelor, principalul impediment în calea medierii îl reprezintă reticenţa mediului de afaceri, care nu cunoaşte suficient această procedură.

Noile prevederi legale ar urma să aibă, drept efect, popularizarea medierii către cel mult jumătate dintre justiţiabili, având în vedere că sancţiunea inadmisibilităţii cererii se poate aplica doar reclamanţilor, precizează avocatul.

Cosmin Vasile a amintit că ţara noastră a fost printre puţinele state membre ale Uniunii Europene pe care Comisia Europeană le-a prezentat drept exemplu pozitiv, pentru progresele înregistrate în ceea ce priveşte organizarea cadrului pentru desfăşurarea medierii.

România - Strategia dezvoltării
mk-airport.ro
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
ccib.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Iun. 2023
Euro (EUR)Euro4.9615
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6393
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1136
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7558
Gram de aur (XAU)Gram de aur292.7061

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro