CONFERINŢA "BURSA": "AVANTAJELE MEDIERII ÎN REZOLVAREA CONFLICTELOR"/COSMIN VASILE: "Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 27 februarie 2013

"Dispoziţia legală este imperativă, dar fără sancţiuni"

Caracterul imperativ al dis poziţiei legale care impune obligativitatea participării la şedinţele de informare despre mediere, începând cu 15 februarie, este afectat de amânarea aplicării de sancţiuni pentru data de 1 august, consideră Cosmin Vasile, partener în cadrul casei de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu. "Avem o dispoziţie imperativă, căreia îi lipsesc sancţiunile, ceea ce îi afectează în mod serios imperativitatea", a declarat domnia sa.

Cosmin Vasile consideră că, şi în aces te condiţii, obligativitatea informării despre beneficiile pe care le aduce medierea reprezintă cea mai bună metodă de promovare a acestei procedurii, în condiţiile în care şi în ţările care au o tradiţie de zeci de ani în utilizarea mijloacelor alternative de soluţionare a conflictelor, principalul impediment în calea medierii îl reprezintă reticenţa mediului de afaceri, care nu cunoaşte suficient această procedură.

Noile prevederi legale ar urma să aibă, drept efect, popularizarea medierii către cel mult jumătate dintre justiţiabili, având în vedere că sancţiunea inadmisibilităţii cererii se poate aplica doar reclamanţilor, precizează avocatul.

Cosmin Vasile a amintit că ţara noastră a fost printre puţinele state membre ale Uniunii Europene pe care Comisia Europeană le-a prezentat drept exemplu pozitiv, pentru progresele înregistrate în ceea ce priveşte organizarea cadrului pentru desfăşurarea medierii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5878
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0225
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8379
Gram de aur (XAU)Gram de aur356.2719

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb