CONFERINŢA "FINANŢARE PRIN PIAŢA DE CAPITAL", EDIŢIA A III-A / ANDRE CAPPON, CBM GROUP:"România trebuie să stimuleze investiţiile retail în piaţa de capital"

A.V.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2014

"România trebuie să stimuleze investiţiile retail în piaţa de capital"

Când o ţară este săracă şi afectată de corupţie, pieţele nu au credibilitate pentru segmentul retail, iar, drept urmare, persoanele fizice îşi plasează economiile în investiţii lichide, spune Andre Cappon, preşedintele firmei de consultanţă "The CBM Group" Inc. din New York. Domnia sa precizează că, în acest moment, provocarea cu care se confruntă România este creşterea investiţiilor gospodăriilor (retail) în pieţele de capital, în condiţiile în care majoritatea economiilor acestora se regăsesc doar în numerar şi conturi bancare.

În opinia reprezentantului "CBM Group", pentru accelerarea investiţiilor retail în piaţa de capital sunt necesare măsuri precum taxarea favorabilă a veniturilor din investiţii, aplicarea unui program credibil de atragere a investitorilor, dezvoltarea sistemului pensiilor facultative (Pilonul III de pensii), crearea unei industrii competitive de management al activelor, respectiv soluţii de investiţii low-cost (fonduri pasive, ETF-uri).

În vederea îmbunătăţirii accesului investitorilor retail la piaţa de capital, grupul CBM recomandă crearea unei industrii de brokeraj bine reglementată şi credibilă, credibilizarea profesiei de consultanţă financiară şi aplicarea unui program de educare a investitorilor.

În prezent, investiţiile gospodăriilor în active financiare - ca proporţie din PIB - sunt de numai 36%, faţă de 275% în SUA sau 273% în Marea Britanie, respectiv 262% în Canada, conform "CBM Group". Datele companiei mai arată că în Germania, proporţia este de 183%, în Italia - de 178%, în Franţa - de 155%, iar în Spania - de 132%.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb