CONFERINŢA "FINANŢARE PRIN PIAŢA DE CAPITAL", EDIŢIA A III-A / DANA MIRELA IONESCU, RAIFFEISEN BANK:"BVB funcţionează ca instrument de finanţare pentru companii"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2014

"BVB funcţionează ca instrument de finanţare pentru companii"

Deşi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are volume reduse de tranzacţionare, aceasta reuşeşte să funcţioneze ca instrument de finanţare pentru companii, a declarat Dana Mirela Ionescu, director Pieţe de Capital şi Investment Banking din cadrul Raiffeisen Bank. "IPO-ul Electrica SA, care a strâns de pe bursă peste 400 milioane de euro pentru 51% din acţiuni, demonstrează acest lucru", a subliniat domnia sa.

Dana Mirela Ionescu a ţinut să menţioneze că în economia reală sunt probleme, dar piaţa noastră de capital are acum infrastructura necesară astfel încât companiile să se poată lista şi să obţină fondurile necesare pentru dezvoltare.

Doamna Ionescu a completat: "O serie de îmbunătăţiri a avut loc, în perioada menţionată, pe piaţa de capital locală în vederea introducerii practicilor internaţionale şi dezvoltării şi schimbării legislaţiei pentru a permite operaţiuni precum perioada de lock-up, de facto, realizată pentru prima dată în cadrul IPO Transelectrica sau introducerea drepturilor de alocare - instrument financiar ce permite începerea tranzacţionării într-o perioada de maxim 7 zile în loc de 2 luni cum era înainte, realizată pentru prima dată în cazul IPO Transgaz. Listarea Fondului Proprietatea din 2011 a introdus o serie de îmbunătăţiri în activitatea de tranzacţionare precum conturi globale, market making, vânzare în lipsa, tranzacţii OTC turnaround". La capitolul realizări domnia sa a mai menţionat posibilitatea de a derula plasamente private accelerate, alocarea calitativă în cadrul unei oferte şi introducerea unei structuri de certificate globale de depozit (GDR) într-o oferta publică pentru a permite listarea duală.

În opinia reprezentantului Raiffeisen Bank, mai sunt de făcut modificări importante privind împrumuturile de acţiuni, modalitatea de constituire şi executare a garanţiilor, clarificarea unor aspecte fiscale, uniformizarea reglementărilor fondurilor, eliminarea celor 8 bariere care stau în calea dezvoltării pieţei noastre de capital, clarificarea statutului pieţei RASDAQ şi introducerea unei contrapărţi centrale.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb