CONFERINŢA "FINANŢARE PRIN PIAŢA DE CAPITAL", EDIŢIA A III-A / DANA MIRELA IONESCU, RAIFFEISEN BANK:"BVB funcţionează ca instrument de finanţare pentru companii"

A.T.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"BVB funcţionează ca instrument de finanţare pentru companii"

Deşi Bursa de Valori Bucureşti (BVB) are volume reduse de tranzacţionare, aceasta reuşeşte să funcţioneze ca instrument de finanţare pentru companii, a declarat Dana Mirela Ionescu, director Pieţe de Capital şi Investment Banking din cadrul Raiffeisen Bank. "IPO-ul Electrica SA, care a strâns de pe bursă peste 400 milioane de euro pentru 51% din acţiuni, demonstrează acest lucru", a subliniat domnia sa.

Dana Mirela Ionescu a ţinut să menţioneze că în economia reală sunt probleme, dar piaţa noastră de capital are acum infrastructura necesară astfel încât companiile să se poată lista şi să obţină fondurile necesare pentru dezvoltare.

Doamna Ionescu a completat: "O serie de îmbunătăţiri a avut loc, în perioada menţionată, pe piaţa de capital locală în vederea introducerii practicilor internaţionale şi dezvoltării şi schimbării legislaţiei pentru a permite operaţiuni precum perioada de lock-up, de facto, realizată pentru prima dată în cadrul IPO Transelectrica sau introducerea drepturilor de alocare - instrument financiar ce permite începerea tranzacţionării într-o perioada de maxim 7 zile în loc de 2 luni cum era înainte, realizată pentru prima dată în cazul IPO Transgaz. Listarea Fondului Proprietatea din 2011 a introdus o serie de îmbunătăţiri în activitatea de tranzacţionare precum conturi globale, market making, vânzare în lipsa, tranzacţii OTC turnaround". La capitolul realizări domnia sa a mai menţionat posibilitatea de a derula plasamente private accelerate, alocarea calitativă în cadrul unei oferte şi introducerea unei structuri de certificate globale de depozit (GDR) într-o oferta publică pentru a permite listarea duală.

În opinia reprezentantului Raiffeisen Bank, mai sunt de făcut modificări importante privind împrumuturile de acţiuni, modalitatea de constituire şi executare a garanţiilor, clarificarea unor aspecte fiscale, uniformizarea reglementărilor fondurilor, eliminarea celor 8 bariere care stau în calea dezvoltării pieţei noastre de capital, clarificarea statutului pieţei RASDAQ şi introducerea unei contrapărţi centrale.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Energynomics Awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS