CONFERINŢA "Finanţare prin piaţa de capital", ediţia a III-a Parteneriatul Sibex - Athex, implementat din luna noiembrie

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 septembrie 2014

 Parteneriatul Sibex - Athex, implementat din luna noiembrie

Participanţii la Athex vor avea acces la produsele Sibex şi invers

Parteneriatul dintre Bursa derivatelor din Sibiu - Sibex - şi Bursa din Atena (ATHEX Exchange Group - Athex) va fi implementat din luna noiembrie, conform afirmaţiilor domnului Dimitris Karaiskakis, director de operaţiuni al Athens Exchange SA.

Astfel, în luna noiembrie va fi făcut transferul către noul serviciu de clearing şi tranzacţionare XNET, pus la dispoziţie prin acest parteneriat. În primele zile din luna noiembrie vor avea loc sesiunile generale de testare a sistemului, iar din 10 noiembrie acesta va fi lansat în mod oficial la Sibex.

La începutul lunii februarie, Bursa din Sibiu şi grupul care controlează Bursa din Atena (Athex) au semnat un act de cooperare, prin care bursa autohtonă accesează şi serviciile de contraparte centrală ale grecilor. În urma parteneriatului, piaţa sibiană va fi deschisă către noi produse. Brokerii locali vor putea promova serviciul Xnet - care oferă acces la peste 17 pieţe, 2400 de acţiuni şi 700 ETF-uri. În plus, va exista o platfomă comună: Bursa din Atena - Sibex, pe care poate fi accesată piaţa românească alături de produse din Grecia şi Cipru.

"Important este să pornim noul serviciu anul acesta", ne-a declarat domnul Ovidiu Petru, director executiv al Sibex, adăugând: "Ulterior vor fi necesare una-două luni pentru familiarizarea cu sistemul. Piaţa va creşte în baza acestui parteneriat".

Domnul Petru ne-a mai spus că, prin noul sistem, participanţii la Athex vor putea să acceseze produsele de la Sibex, care nu sunt pe piaţa din Atena. "Chiar dacă nu acesta este scopul principal al parteneriatului, participanţii la Athex sunt foarte interesaţi de produsele noastre", a menţionat oficialul Sibex.

În vederea implementării noului sistem, Bursa din Sibiu a organizat împreună cu Athex, în luna iulie, la Atena, o sesiune de instruire pentru brokerii autohtoni. Până la data migrării efective a poziţiilor pe sistemul de tranzacţionare şi compensare-decontare, toţi brokerii activi ai Sibex trebuie să fie reatestaţi sau atestaţi noi brokeri activi.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. OP a facut tot posibilul sa scape de directorul adjunct dupa care s-a inpotmolit in proiectul cu grecii. Cate amanari mai urmeaza pana cand cheltuie toti banii de la SIBEX pentru propriul sau interes.

    1. ...de cand e la SIBEX nu a finalizat nimic dar a cheltuit banii actionarilor.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb