CONFERINŢA "FINANŢARE PRIN PIAŢA DE CAPITAL", EDIŢIA A III-A / RADU TOIA:"SIF3 Transilvania se pregăteşte să emită obligaţiuni"

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

"SIF3 Transilvania se pregăteşte să emită obligaţiuni"

SIF3 Transilvania a decis să emită obligaţiuni, iar banii atraşi ar urma să fie plasaţi în noi centre de profit, ce vor ajunge pe bursă, în măsura în care se poate, potrivit lui Radu Toia, vicepreşedinte executiv SIF3. Domnia sa a precizat că, deocamdată, SIF3 nu poate da detalii cu privire la aceste planuri, însă, consideră că ele vor contribui semnificativ la dezvoltarea pieţei de capital româneşti.

Vicepreşedintele societăţii de investiţii apreciază că "dezvoltarea pieţei româneşti de capital poate avea loc doar prin noi înşine", astfel că fiecare iniţiativă a unui investitor precum SIF3 se va face simţită în piaţă.

Radu Toia subliniază nevoia atragerii de resurse interne pe piaţa de capital: "Plasarea banilor populaţiei, cât şi ai antreprenorilor interni pe bursă va conduce la crearea unui miez dur pentru piaţa românească de capital. Investitorii străini vin ghidaţi de un interes speculativ, dar pleacă atunci când apare un conflict sau o problemă".

Vicepreşedintele SIF3 este de părere că obiectivul numărului unu al pieţei noastre de capital trebuie să fie listarea afacerilor private. "Pană acum, au fost puţine cazuri de astfel de listări, iar companiile nu s-au putut dezvolta".

Potrivit domniei sale, principala problemă pe care o întâmpină listarea de companii private este mentalitatea de respingere a transparenţei. "Nu este un lucru facil să asiguri transparenţă, însă doar aşa se poate constitui o alternativă la piaţa bancară", a mai declarat Radu Toia, care a adăugat: "Pentru dezvoltarea pieţei este nevoie, în primul rând, de cultură şi instruire investiţională. În al doilea rând, pentru ca societăţile private să se listeze, ar trebui să aibă parte de anumite facilităţi fiscale".

Conform domnului Toia, SIF3 face eforturi pentru aducerea companiilor pe bursă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS