Conferinţa BURSA “Energia în priză”Conferinţa BURSA “Energia în priză”

CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE / SLAVE CONSTANTIN, MADR:"Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"

R.R.
Ziarul BURSA #Fonduri Europene /

"Actorii implicaţi în derularea proiectelor europene trebuie să stea la aceeaşi masă"

Ţara noastră are nevoie ca toţi actorii implicaţi în atragerea şi implementarea proiectelor cu finanţare europeană să se aşeze la aceeaşi masă şi să ajungă la un numitor comun, consideră Constantin Slave, consilier în cadrul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Pescuit şi Afaceri Maritime, de la nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Domnia sa a declarat: "Cred că dacă actorii din piaţă, autorităţi de management, fonduri de garantare, bănci şi firme de consultanţă ar sta la o masă, s-ar putea găsi soluţii foarte bune pentru potenţialii beneficiari".

Potrivit domnului Slave, în situaţia autorităţii pe care o reprezintă, nu exis­tă dezangajare, domnia sa explicând: "Suntem cel mai mic program operaţional, 220 de milioane de euro sunt toţi banii alocaţi pentru România, pe tot intervalul. Totuşi, în situaţia noastră, nu se vorbeşte de dezangajare şi ne atingem indicatorii de performanţă stabiliţi cu Comisia Europeană şi asta ne permite să beneficiem de acel procent de 6% în plus pentru atingerea indicatorilor de performanţă şi să putem muta bani între linii. Noi am recurs, în acest sens, la reducerea birocraţiei şi la întâlniri cu potenţiali beneficiari, în cadrul cărora îi întrebăm ce putem să facem ca să îi sprijinim".

Astfel, potrivit oficialului MADR, din 22 de documente care le erau cerute antreprenorilor la începutul anului, astăzi au mai rămas doar trei şi două declaraţii pe propria răspundere.

În acest context, Slave Constantin a spus: "Rezultatele se văd - la începutul anului, la sesiunea de lansare, aveam şase proiecte, astăzi 24 de proiecte deja depuse şi încă 54 de proiecte des­chise".

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS