CONFERINŢA MICROSOFT BUILD 2022:Tehnologii noi pentru o platformă integrată ce va inova viitorul

S.B.
Companii / 27 mai 2022

Tehnologii noi pentru o platformă integrată ce va inova viitorul

Conferinţa Microsoft Build 2022, evenimentul anual al Microsoft dedicat programatorilor, inginerilor, studenţilor şi liderilor în industria IT, a prezentat, în perioada, 24-26 mai, noutăţile din zona tehnologiilor Windows, Office, Cloud şi inteligenţă artificială (AI). Experţi Microsoft din întreaga lume au împărtăşit experienţa şi cunoştinţele lor într-un maraton de 48 de ore de live streaming.

Evenimentul organizat şi anul acesta online a debutat cu un keynote special susţinut de Satya Nadella, CEO-ul Microsoft, care a vorbit despre oportunităţile create de companie pentru dezvoltatori. De la fluxul de lucru dedicat dezvoltatorilor la metaverse, Satya Nadella a evidenţiat 10 tehnologii care vor lucra împreună pentru a crea cea mai puternică platformă pe care dezvoltatorii o pot folosi pentru a inova viitorul.

Pentru prima dată, evenimentul a inclus şi o sesiune dedicată pieţei din România

Ediţia din acest an a Microsoft Build a inclus şi un segment local, în cadrul căruia Radu Vunvulea, director regional Microsoft, MVP (Most Valued Professional) Microsoft Azure şi Group Head of Cloud Delivery pentru Endava, a vorbit despre modul în care companiile româneşti dezvoltă aplicaţii sigure şi eficiente prin intermediul platformei Microsoft Azure.

Având o vastă experienţă în domeniu, Radu Vunvulea a oferit informaţii despre instrumentele şi mecanismele utilizate de echipele de dezvoltare de software din România pentru a se asigura că aplicaţiile pe care le creează sunt sigure, urmând cele mai bune practici şi recomandări ale Microsoft. Participanţii la conferinţă au aflat, astfel, ce măsuri trebuie luate pentru ca informaţii sensibile legate de aplicaţii să nu fie dezvăluite şi care sunt instrumentele care pot detecta şi reacţiona atunci când se întâmplă acest lucru. În plus, participanţii au putut afla mai multe despre instrumente precum Black Duck (care scanează riscuri de securitate în pachetele şi containerele open-source), HostedScan (care integrează pe deplin scanarea vulnerabilităţilor în ciclul de viaţă al dezvoltării), SonarQube (un tool utilizat pentru a configura şi a vă asigura că echipa IT scrie cod de înaltă calitate) şi integrarea acestora cu Azure DevOps.

Principalele tehnologii şi platforme prezentate la Microsoft Build 2022

În prezent, dezvoltatorii de software rezolvă probleme, fie ele mari sau mici, în fiecare industrie şi organizaţie de pe planetă. De aceea, ediţia din acest an a Microsoft Build şi-a propus să prezinte instrumente pe care dezvoltatorii le pot folosi astăzi pentru a schimba şi inova viitorul.

În cadrul Build, Microsoft a anunţat peste 50 de produse şi funcţii noi, multe dintre aceste inovaţii şi actualizări încadrându-se în următoarele categorii cheie:

Impactul inteligenţei artificiale (AI) şi al dezvoltării asistate de inteligenţa artificială

Noi modele hibride de aplicaţii AI

Noi inovaţii tehnologice care vor ajuta dezvoltatorii de software să-şi optimizeze fluxul de lucru, cu ajutorul automatizării.

Satya Nadella a anunţat, în deschiderea evenimentului, că GitHub Copilot, un  sistem de pair programming ce permite programatorilor să scrie cod mai rapid, este disponibil publicului general. În acest fel, mai mulţi dezvoltatori vor avea şansa de a utiliza aceste instrumente, care nu numai că îi ajută să scrie cod prin AI, ci şi să folosească AI pentru a înţelege acel cod şi pentru a-l îmbunătăţi în viitor.

Un alt produs anunţat de Satya Nadella este Microsoft Dev Box. Acesta permite dezvoltatorilor să creeze o maşină virtuală (VM) şi să o furnizeze automat în cloud, reducând limitările şi întârzierile.

Noi modele hibride de aplicaţii AI au fost prezentate la Build 2022. Microsoft a anunţat crearea unui model de dezvoltare multiplatformă pentru construirea de experienţe AI care se întind din cloud până la punctul final, folosind ONNX Runtime şi Azure Machine Learning, împreună cu un lanţ de instrumente AI.

Tot în domeniul inteligenţei artificiale, Microsoft a dezvăluit un nou hardware. Este vorba despre Project Volterra, un kit de dezvoltare cu capabilităţi AI care va veni cu un procesor neuronal care are cea mai bună capacitate de calcul AI în clasa sa şi o eficienţă uluitoare.

Magazinul de aplicaţii Microsoft Store a primit noi funcţii, anunţate în cadrul conferinţei dedicate dezvoltatorilor. Aceştia din urmă vor putea folosi Microsoft Store Ads, un produs nou destinat să-i ajute să-şi dezvolte afacerea punând la dispoziţia consumatorilor potriviţi aplicaţiile şi jocurile dezvoltate de ei.

Microsoft Intelligent Data Platform este, de asemenea, o platformă nouă, integrată, prezentată la Build 2022. Noua platformă unifică bazele de date, statisticile şi guvernanţa pentru a permite organizaţiilor să investească mai mult timp în crearea de valoare, mai degrabă decât în integrarea şi gestionarea unui set de date fragmentat.

Microsoft şi-a îndreptat atenţia şi spre Metaverse, care reprezintă o nouă oportunitate pentru afaceri. Compania anunţă că va permite experienţe metaverse tuturor clienţilor, astfel încât aceştia să poată modela, automatiza, simula şi prezice mai eficient schimbările din mediile lor de afaceri.

Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro