Crypto

CONFORM BĂNCII CENTRALE DIN ABU DHABIBăncile din Emiratele Arabe Unite pot rezista oricărui şoc

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional / 08 iulie 2020

Băncile din Emiratele Arabe Unite pot rezista oricărui şoc

Sectorul bancar din Emiratele Arabe Unite (EAU) poate rezista şocurilor de orice amploare, întrucât este bine capitalizat, susţine banca centrală din Abu Dhabi, în pofida unei prognoze care arată deteriorarea segmentului creditelor din ţară, conform Reuters.

Săptămâna aceasta, agenţia de evaluare Moody's a estimat că provocările generate de pandemia de coronavirus şi de declinul puternic al preţului petrolului vor afecta semnificativ profiturile băncilor din regiunea Golfului. Moody's a precizat că se aşteaptă ca băncile din Golf să îşi majoreze provizioanele constituite pentru posibilele pierderi din creditele neperformante, iar declinul economic să afecteze veniturile obţinute de bănci din dobânzi, taxe şi comisioane.

Banca centrală a Emiratelor Arabe Unite a precizat că, deşi pandemia de coronavirus reprezintă o provocare pentru bănci, testele de stres demonstrează că sectorul bancar local poate face faţă şocurilor macro-financiare "de orice mărime".

Conform băncii centrale, rata de adecvare a capitalului în rândul băncilor din EAU a fost de 16,9% la finele primului trimestru din anul curent, iar rata activelor lichide eligibile - de 16,6% la sfârşitul lunii mai, niveluri care depăşesc cerinţele minime obligatorii prevăzute de autorităţile de reglementare.

Pe de altă parte, banca centrală a EAU a menţionat că sectorul imobiliar local va continua să prezinte riscuri pentru bănci, în contextul crizei create de pandemia de coronavirus. "Dezechilibrele persistente ale ofertei şi cererii, precum şi deteriorarea performanţelor financiare ale dezvoltatorilor imobiliari" vor ameninţa sectorul bancar, potrivit instituţiei financiare centrale.

Banca centrală din Abu Dhanbi a avertizat, de asemenea, că societăţile ar putea avea de suferit din cauza focarului de coronavirus, iar capacitatea lor de rambursare a datoriilor este aşteptată să se deterioreze în acest an.

Conform gulfbusiness.com, banca centrală a EAU va lansa o nouă facilitate de depozit pentru băncile cu sediul local. Facilitatea overnight (ODF) va intra în vigoare la data de 12 iulie şi le va permite băncilor locale să-şi depoziteze excesul de lichiditate la banca centrală, la o anumită dobândă overnight.

Potrivit băncii centrale, activitatea economică din ţară va începe să se redreseze în semestrul al doilea din anul curent.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca tot se lauda ca sunt bogatani sa preia toti refugiatii musulmani impreuna cu Arabia Saudita.Tot sunt ei indoctrinati pana peste cap,de ce sa-i lase pe acestia sa bata la porti crestine:?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

01 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0456
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4299
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6469
Gram de aur (XAU)Gram de aur227.1710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro