Abonament gratuit

CONFORM STRATEGIEI SALE DE EXTINDEREMedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Sănătate /

MedLife a cumpărat Spitalul OncoCard din Braşov

Grupul MedLife a achiziţionat integral Spitalul OncoCard din Braşov, afacere ce anul trecut a avut o cifră de afaceri de 41,8 milioane de lei şi circa 150 de angajaţi, se arată într-un comunicat al prestatorului de servicii medicale private remis Redacţiei.

Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife a declarat: "Acest parteneriat vine în urma strategiei noastre de a extinde şi dezvolta segmentul de servicii oncologice şi ne bucurăm să avem alături de noi o echipă de experţi care vor întări şi mai mult zona de excelenţă medicală. OncoCard vine în completarea serviciilor oncologice pe care le asigurăm deja pacienţilor, în secţiile de chirurgie din toate spitalele MedLife si devine primul centru oncologic integrat la nivel de Braşov şi al doilea la nivel de grup, după Sibiu".

Mihai Marcu a adăugat că, segmentul serviciilor oncologice reprezintă o zonă de interes pentru MedLife şi nu este exclus ca, în anii următori, grupul pe care-l conduce să realizeze alte investiţii consistente în acest domeniu.

Înfiintat în 2012, Spitalul OncoCard include ambulatoriu, secţie de chirurgie oncologică, departamente de hematologie, radioterapie şi imagistică medicală, dar şi un laborator propriu, utilizat intern pentru pacienţii internaţi.

De la deschiderea spitalului şi până la momentul actual, au fost făcute investiţii în valoare de 24 de milioane de euro.

Tranzacţia urmează să fie analizată de Consiliul Concurenţei şi odată aprobată, este posibil să devină cea mai importantă achiziţie a grupului MedLife din 2019.

În ultimii trei ani, afacerile OncoCard au urcat constant, de la 19,62 milioane lei în 2016, la 32,58 milioane de lei în 2017 şi 41,8 milioane lei în 2018, în timp ce profitul net al entităţii din Braşov a crescut de la 0,72 milioane de lei în 2016 la 4,37 milioane de lei în 2017, în timp ce anul trecut rezultatul net al OncoCard a fost de 0,55 milioane de lei, conform datelor furnizate de portalul termene.ro.

Prin preluarea Spitalului OncoCard, Grupul MedLife ajunge la un portofoliu de 27 de companii achiziţionate, ultima anunţată fiind spitalul Centrul Medical Micromedica.

La finele lunii noiembrie, MedLife a inaugurat a doua hyperclinică din Galaţi, o investiţie în valoare de 1,5 milioane de euro.

Pentru primele nouă luni ale anului curent, MedLife a raportat un profit net consolidat de 19,39 milioane de lei, cu 51,8% peste cel obţinut în perioa­da ianuarie - septembrie 2018, evoluţie apărută în condiţiile unor venituri operaţionale de 715,86 milioane de lei, cu 22,6% peste cele de la finele lunii septembrie 2018.

La nivel individual, MedLife a obţinut, după primele nouă luni din 2019, un profit net de 5,71 milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de cel înregistrat în intervalul ianuarie - septembrie 2018, de 2,44 milioane de lei.

MedLife (M) a fost listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) acum aproa­pe trei ani, oferta de vânzare de acţiuni încheindu-se la preţul de 26 lei/titlu.

Mihail şi Nicolae Marcu deţin 29,76% din prestatorul de servicii medicale în timp ce Mihaela Cristescu, mama fraţilor Marcu, are 14,04% din MedLife.

Raportată la ultima cotaţie M din data de 9 decembrie, de 33,6 lei, valoarea de piaţă a companiei la bursă era de circa 739,64 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie