Conpet şi-a dublat profitabilitatea, în primele trei luni ale anului

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 13 mai

Conpet şi-a dublat profitabilitatea, în primele trei luni ale anului

Conpet Ploieşti (COTE) a realizat un profit net de 18,8 milioane de lei în primul trimestru al anului, cu 96,8% peste cel din primele trei luni ale lui 2021, în condiţiile în care veniturile din exploatare au urcat cu 19%, până la 133,2 milioane de lei, conform raportului transportatorului de produse petroliere publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Veniturile din serviciile de trasport s-au ridicat la 116,5 milioane de lei, cu 15% peste cele din primul trimestru al anului trecut, circa 70% provenind din serviciile de transport subsistem ţară, restul fiind transport subsistem import.

Cantitatea totală de produse transportate a crescut cu 2,7%, la 1,68 milioane de tone, în primele trei luni ale anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile scăderii cu 4,1% a cantităţii transportate pe subsistemul de transport ţară, la 0,77 milioane de tone şi a creşterii cu 9,2%, la 0,91 milioane de tone, a celei transportate pe subsistemul import, conform raportului Conpet.

Începând cu data de 1 ianuarie a acestui an, tariful de transport în subsistemul ţară este de 105,5 lei/tonă, peste cel de 91,03 lei, conform unui Ordin al ANRE.

Pentru primele trei luni ale acestui an, Conpet Ploieşti a raportat cheltuieli de exploatare de 112,26 milioane de lei, cu 12,3% peste cele din primul trimestru al anului trecut. Cheltuielile cu personalul au fost de 42,51 milioane de lei, în creştere cu 6,7%, în timp ce cheltuielile cu prestaţiile externe s-au ridicat la aproape 28 milioane de lei, cu 3,8% comparativ cu cele din primul trimestru al anului trecut.

Transportatorul de produse petroliere va plăti, începând cu data de 16 iunie, un dividend de 7,2836 lei, ceea ce faţă de preţul acţiunii COTE de ieri, de 77 de lei, oferă un randament brut de 9,4%.

Conpet deţine o poziţie de monopol în piaţa transporturilor de ţiţei prin conducte, OMV Petrom fiind clientul său cel mai important, asigurând 81% din veniturile companiei.

Statul Român, prin Ministerul Energiei, are 58,72% din acţiunile transportatorului de produse petroliere, a cărui valoarea de piaţă se ridică la 666 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. Si totusi unii prefera sa stea pe CASH la recomandarea unor "iluminati" de pe aici! Succes la inflatie!

  DIVY consistent si constant de-a lungul anilor. Multiplii si indicatorii financiari sunt atractivi, lichiditatea excelenta! 

  Am investit incredere in aceasta companie inca de pe vremea PPM si nu am fost dezamagit.

  1. da nu e growth, ca alea care se lauda cu cresterea CA si peruri de 40

   Le cam iese growth-ul pe nas ..

   Pana nu se opresc fratiorii din morisca , nu creste!

   N am vazut natie de oameni mai lacomi! 

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

23 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9472
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6322
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7915
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8254
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.6524

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro