Consilierii liberali din Consiliul Local Timişoara se opun dublării preţului la gigacalorie

G.B
Miscellanea / 04 noiembrie 2021

sursa foto: Facebook

sursa foto: Facebook

Grupul consilierilor locali liberali a anunţat, astăzi, că nu va susţine dublarea preţului gigacaloriei propusă de primarul Dominic Fritz în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local (CL) Timişoara, potrivit Agerpres.

Ei susţin că majorarea preţurilor pentru producerea gigacaloriei şi, implicit, presiunea exercitată asupra bugetului local sunt de necontestat. În acest sens, PNL va propune o creştere de 20,7% a preţului pentru consumatori în această fază, urmând să vadă care va fi intervenţia concretă a statului în acest sector şi evoluţia ulterioară a preţurilor.

"Nu este normal ca incompetenţa în administrarea Colterm să fie aruncată doar în spatele consumatorului casnic, mai ales că termoficarea centralizată în acest timp se adresează unui număr de peste 100.000 de timişoreni. Dublarea sau chiar triplarea preţului va avea efecte contraproductive pentru că ne vom regăsi în situaţia în care mii de consumatori vor depune cereri de debranşare şi toate eforturile nu se vor mai justifica în viitor", explică preşedintele PNL Timişoara, viceprimarul Cosmin Tabără, într-un comunicat de presă.

Aceeaşi sursă afirmă că gândirea PNL este pentru viitor, pentru a nu îndepărta consumatorii de sistemul centralizat, pentru găsirea de soluţii de asigurare a resurselor necesare pentru a trece de această iarnă, pentru asigurarea agentului termic în locuinţe, în spitale, şcoli, instituţii.

"Dublarea sau triplarea preţurilor arată doar faptul că nu există soluţii clar determinate, că s-a tergiversat luarea deciziilor, că nu a existat, un an întreg, un plan de restructurare şi de eliminare a pierderilor. Suntem conştienţi că la Colterm a existat o gestiune nu tocmai bună în trecut, dar acesta nu e un motiv pentru care să lăsăm oamenii fără căldură şi apă caldă", transmite grupul consilierilor liberali din administraţia timişoreană.

Potrivit viceprimarului Tabără, aruncarea a tot ce e rău în trecut, fără a-şi asuma nimeni eşecul din acest an, "concordatul, directorul numit cu probleme penale, readucerea în Consiliul de Administraţie a unor membri care au mai făcut parte din conducere, lipsa unui plan de restructurare şi eliminare a pierderilor, intrarea total nepregătiţi în iarnă şi în insolvenţă, fără a face un stoc minim de cărbune, arată că în ultimul an gestiunea a fost proastă şi a generat situaţia de acum".

Grupul PNL din CL Timişoara solicită încă o dată Executivului Primăriei soluţii pentru a asigura termoficarea în această iarnă, fără a-i îndepărta pe consumatori de sistemul de termoficare.

Primarul Dominic Fritz a anunţat, luna trecută, că va urma o majorare a facturilor la încălzire pentru abonaţii Colterm, preţul local al energiei termice facturate populaţiei "trebuind să crească de aproape trei ori, ajungând la 644 lei/MWh, inclusiv TVA".

"Este evident că timişorenii racordaţi la sistemul centralizat nu pot suporta facturi majorate de trei ori la energia termică şi, de aceea, preţul final îl vom stabili în urma şedinţei Consiliului Local Timişoara", spunea Dominic Fritz.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro