Abonament gratuit

Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins

C.B.
Bănci-Asigurări /

Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins

Consiliul ASF a decis sancţionarea societăţii Euroins cu amendă în cuantum de 500.000 de lei, ca urmare a încălcării unor prevederi ale Legii 132/2017. Consiliul ASF a impus măsuri de natură operaţională menite să conducă la remedierea deficienţelor constatate.

Ca urmare a deciziei Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, din data de 12 februarie 2020, cu privire la sancţionarea societăţii Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., Autoritatea face următoarele precizări:

Conform prevederilor legale, Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) a fost desemnat administrator temporar la societatea Euroins, pentru o perioadă limitată de timp, până la numirea noului Consiliu de Administraţie, aflat în proces de autorizare. Rolul FGA va fi acela de a superviza procedurile şi operaţiunile curente desfăşurate de societate, în acest interval.

ASF menţionează că numirea unui administrator temporar nu reprezintă instituirea procedurii de administrare specială. Administrarea specială este o măsură care se aplică de regulă în cazul deteriorării situaţiei financiare a unei societăţi. Autoritatea respinge orice speculaţie care se poate face în această privinţă în cazul Euroins.

ASF subliniază faptul că Euroins îndeplineşte indicatorii de prudenţialitate, atât în ceea ce priveşte cerinţele minime de capital (MCR - Minimum Capital Requirement), cât şi în ceea ce priveşte cerinţele de capital de solvabilitate (SCR - Solvency Capital Requirement).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie