Consiliul ASF a numit noul Consiliu Director al Institutului de Studii Financiare

D.D.
Bănci-Asigurări / 07 august 2019

Valentin Ionescu-Călin Rangu

Valentin Ionescu-Călin Rangu

Începând de astăzi, Institutul de Studii Financiare (ISF), are următoarea componenţă: Călin Rangu-preşedinte, Valentin Ionescu-vicepreşedinte, Alexandru Ciuncan, Vasile Neagu, Cătălina Sava, Mirela Antohi, Dragoş Hasegan-membrii. Membrul fondator al ISF este Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar membrii simpli sunt asociaţii reprezentative din domeniul financiar: Uniunea Naţională a Societăţior de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR), Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România (UNSAR), Asociaţia de Drept al Asigurărilor din România (ADAR), Asociaţia Română de Actuariat (ARA), Organizatia Profesioniştilor Pietei de Capital (OPPC), Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), Asociaţia pentru Promovarea Asigurărilor (ApPA).

Misiunea Institutului de Studii Financiare (ISF) este studierea fenomenelor şi mecanismelor financiare în vederea identificării nevoilor viitoare, a formării, specializării şi evaluării profesionale continue a personalului din cadrul sistemului financiar nebancar, în conformitate cu deciziile ASF şi standardele europene.

Un prim rol al ISF este obiectivul fundamental de a identifica tendinţele, de a profesionaliza personalul aferent meseriilor din piaţa financiară, de a susţine activitatea ASF în aplicarea cadrului legal.

ISF a dezvoltat conceptul centrelor de evaluare profesională pe lângă examinarea clasică.

Un al doilea rol deosebit de important al ISF este cel de asigurare a calităţii formării profesionale obligatorii.

Pe piaţă sunt mulţi furnizori de cursuri pe care ISF îi sprijină. ISF păstrează atributul certificării, al examinării finale.

Un al treilea rol al ISF este de furnizare de cursuri facultative, având un corp de lectori cu mare experienţă, mulţi experţi internaţionali. Se oferă atât cursuri de specialitate, cât şi de soft-skills, de formare umană ca parte a învăţării de-a lungul întregii vieţi.

Al patrulea rol este cel al cercetării ştiinţifice, publicând propriul Indicator de Stabilitate Financiară (ISF) în Revista de Studii Financiare (RSF) alături de articole ştiinţifice şi opinii ale specialiştilor pieţei.

Un al cincilea rol este cel al implicării sociale, prin acţiuni de educaţie financiară, CSR, organizare de evenimente, conferinţe alături de mediul academic sau asociaţiile de specialitate.

Al şaselea rol, este cel al reprezentării internaţionale şi parteneriat cu mari institute sau organizaţii internaţionale. ISF este membru, inclusiv prin prezenţă în board-ul organizaţiei,

la EFICERT - Organizaţia Europeană de Certificare Financiară, cea care defineşte standardele sectoriale în domeniul non-bancar. De asemenea ISF este partener activi cu LOMA din USA - cea mai mare reţea internaţională de formare profesională în asigurări, cu CISI din UK - care asigură certificările necesare pe piaţa de capital, plus multe alte parteneriate.

Călin Rangu, preşedintele desemnat al ISF este dublu licenţiat în economie şi inginerie, doctor în reţele neuronale aplicate în procesarea seriilor financiare, absolvent MBA în domeniul financiar-bancar, lector universitar, lector MBA. Ocupă în prezent poziţia de director al Direcţiei de Control si Supraveghere Intermediari, Conduită şi Scheme de Garantare, anterior a fost director pentru Protecţia Consumatorilor, în cadrul ASF. Este vicepreşedinte al comitetului ITF din cadrul Autorităţii Europene de Asigurări şi Pensii Private (EIOPA), presedinte al grupului de dialog pentru Protecţia Consumatorilor de pe lângă ASF, membru în bordul EFICERT. Are experienţă în management, sistem financiar-bancar, riscuri operaţionale, servicii IT şi financiare, produse şi tehnologii, securitate informatică, lucrând peste 25 de ani in sectorul financiar-bancar, anterior fiind director / CIO în Banca Naţională a României şi Raiffeisen Bank, director general al filialei româneşti a Raiffeisen Informatik Austria Group, director proiect POSDRU IBR. A publicat peste 150 de articole, şi două cărţi, fiind organizator sau vorbitor la conferinţe româneşti majore legate de sectorul financiar-bancar, IT şi securitate informatică, managementul riscului operaţional, şi multe altele.

Valentin Ionescu, vicepreşedintele ISF, în prezent Director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară din cadrul ASF. A activat timp de 18 ani în diverse companii private din ţară şi străinatate, în domeniul investiţiilor în piaţa de capital. A ocupat în cadrul ASF poziţia de Director al Direcţiei de Strategie şi Stabilitate Financiară. A mai ocupat funcţia de Director al Direcţiei de Supraveghere Integrată (2013 - 2014) si de Director ai Direcţiei Autorizare Reglementare Asigurări (2017-2019). Activitatea profesională mai include poziţii precum cea de Director General al Bursei de Valori Bucureşti, de Membru în CA la Sibex, SIF Moldova (2012 - 2013) şi de Preşedinte CA al Depozitarului Central, dar şi experienţă internaţională - Euro Invest Bank Gmbh Austria (Head of Sales, 2009 - 2010) şi Wood&Co Cehia (Senior Sales Trader, 2007-2009). Domnul Valentin Ionescu a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerţ, are un MBA de la CNAM Paris şi un Certificat în Finanţe de la George Town University US.

Este membru activ în diverse comitete ale ESMA şi EIOPA. Participă ca invitat la şedintele CNSM.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Valentine ce îți mai plac funcțiile. Nu e de ajuns că ești director peste 2 direcții în ASF...așa avid ești de funcții că vrei în board cu Sava Cătălina de care râzi din greu prin ASF. Funcții funcții funcții.....numai asta ai în cap. Dar te-ai întrebat vreodată dacă le meriți cu adevărat? Chiar crezi că le meriți? Nu. Ai noroc de relații puternice și că stai în umbră...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro