Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către GIP Gutenberg GmbH a unor companii din domeniul energiei eoliene

G.D.
Miscellanea / 26 septembrie 2022

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea de către GIP Gutenberg GmbH a unor companii din domeniul energiei eoliene

Consiliul Concurenţei a autorizat, din punct de vedere al securităţii naţionale, tranzacţia prin care GIP Gutenberg GmbH achiziţionează compania wpd offshore Gmbh şi, implicit, wpd offshore Black Sea 1 S.R.L., wpd offshore Black Sea 2 S.R.L. şi wpd offshore Romania S.R.L, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, GIP Gutenberg GmbH, Germania, este controlată de fonduri de investiţii din Statele Unite ale Americii. GIP investeşte pe piaţa infrastructurilor de energie, transport, apă şi deşeuri.

wpd offshore GmbH deţine companiile wpd offshore România S.R.L., wpd offshore Black Sea 1 S.R.L. şi wpd offshore Black Sea 2 S.R.L..

Firmele din România au fost înfiinţate pentru dezvoltarea de centrale eoliene în Marea Neagră, în conformitate cu prevederile legale ce stabilesc drepturile pentru iniţierea şi derularea proiectelor offshore.

Dacă din punct de vedere al Legii concurenţei (nr. 21/1996), Consiliul Concurenţei autorizează tranzacţiile în care companiile implicate au cumulat o cifră de afaceri de 10 milioane de euro sau, individual, o cifră de afaceri de 4 milioane de euro pe teritoriul României, în cazul investiţiilor străine directe din afara Uniunii Europene, autoritatea de concurenţă analizează tranzacţiile are au ca obiect anumite domenii de activitate (prevăzute la art.2 din Hotărârea CSAT nr.73/2012) şi a căror valoare depăşeşte două milioane de euro.

În cazul în care operaţiunea are un impact semnificativ asupra securităţii sau ordinii publice sau prezintă riscuri sau ameninţări semnificative la adresa acestora, sunt analizate şi investiţiile străine directe care nu depăşesc pragul de 2.000.000 euro.

Conform analizelor şi evaluărilor efectuate de către instituţiile cu competenţe legale în domeniu, nu au fost descoperite elemente care ar putea determina sau favoriza riscuri şi/sau ameninţări la adresa securităţii naţionale.

Decizia de autorizare va fi publicată pe site-ul autorităţii de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidential, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9714
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6645
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1091
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8281
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.6861

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb