Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor farmacii Otifarm de către Sensiblu

G.U.
Companii / 05 noiembrie 2021

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor farmacii Otifarm de către Sensiblu

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Sensiblu SRL intenţionează să preia 23 de farmacii Optifarm, informează autoritatea pentru concurenţă printr-un comunicat remis, astăzi, redacţiei.

Sensiblu SRL este o companie activă pe piaţa comerţului cu amănuntul de produse farmaceutice şi parafarmaceutice. Sensiblu SRL face parte din Grupul Penta Investments, specializat în investiţii pe termen lung în diferite sectoare de activitate, printre care domeniul medical, serviciile bancare, investiţiile imobiliare, industria divertismentului (pariuri sportive, eSports, jocuri), producţia şi distribuţia produselor alimentare congelate, mass-media, distribuţia de cărţi, jucării şi produse cosmetice etc.

În ceea ce priveşte domeniul produselor farmaceutice şi parafarmaceutice din România, pe segmentul de retail farmaceutic, Grupul Penta Investments operează lanţurile de farmacii Dr. Max şi Sensiblu, în timp ce pe piaţa comerţului cu ridicata de produse farmaceutice şi parafarmaceutice este prezent, în principal, prin Mediplus Exim SRL.

Cele 23 de farmacii Optimarm sunt localizate în judeţele Gorj, Hunedoara şi în Municipiul Bucureşti, 19 dintre acestea se află în mediul urban, iar 4 în mediul rural.

Autoritatea de concurenţă a evaluat această operaţiune din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, respectiv al posibilelor efecte anticoncurenţiale, şi a constatat că nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea cu un mediu concurenţial normal. Decizia va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro