Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BERD preia o parte din capitalul social al Vestmoldtransgaz

S.B.
Companii / 28 iulie

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care BERD preia o parte din capitalul social al Vestmoldtransgaz

Consiliul Concurenţei a aprobat operaţiunea prin care Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL, informează news.ro.

În urma acestei tranzacţii, Vestmoldtransgaz SRL va fi deţinută de Eurotransgaz SRL şi BERD. Consiliul Concurenţei a apreciat că "această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească".

Consiliul Concurenţei a anunţat, miercuri, că a autorizat operaţiunea prin care BERD preia o parte din capitalul social al companiei Vestmoldtransgaz SRL.

"Eurotransgaz SRL, companie constituită în Republica Moldova, este deţinută de Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA. Eurotransgaz SRL desfăşoară activităţi de producere, stocare, transport, distribuţie şi furnizare a gazelor naturale, transport prin conducte, depozitări, precum şi activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. BERD a fost fondată cu scopul de a sprijini tranziţia către economia de piaţă şi promovarea iniţiativei private şi a spiritului antreprenorial în ţările în care este activă", arată Consiliul Concurenţei într-un comunicat de presă.

BERD este autorizată de către membrii săi să utilizeze o gamă largă de instrumente financiare, printre care investiţii de capitaluri proprii în întreprinderi din sectorul privat.

Vestmoldtransgaz SRL este operator de transport şi de sistem al gazelor naturale, licenţiat în acest sens în Republica Moldova, fără însă a desfăşura activităţi în prezent.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", a mai transmis Consilul Concurenţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

24 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9491
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2167
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5700
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7803
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.8628

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Topul firmelor din Bucuresti 2021
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro