Abonament gratuit
EDUCAŢIA 2020

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa salubrizării din judeţul Mureş

D.B.
Miscellanea /

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa salubrizării din judeţul Mureş

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că a declanşat o investigaţie privind o posibilă trucare a 11 licitaţii organizate în perioada 2017 - 2019 de mai multe unităţi administrativ teritoriale din judeţul Mureş - în principal, primării - pentru delegarea serviciilor de salubrizare, potrivit News.ro.

"Practic, investigaţia vizează o posibilă o posibilă înţelegere între trei companii, Sylevy Salubriserv, Bissdog şi Servicii Salubritate Bucureşti, pentru împărţirea contractelor de delegare a serviciilor de salubrizare pe teritoriul judeţului Mureş. Autoritatea de concurenţă suspectează că firmele s-au înţeles asupra licitaţiilor pentru care să depună oferte, astfel încât să nu se concureze şi să câştige contractele la o valoare cât mai apropiată de cea maximă stabilită de autoritatea contractantă", arată autoritatea de concurenţă într-un comunicat.

În acest fel, primăriile au achiziţionat serviciile de salubritate la preţuri crescute artificial, preţuri mai mari decât cele obţinute dacă companiile s-ar fi concurat în mod real, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care cooperează cu autoritatea de concurenţă în cadrul programului de clemenţă pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale acesteia.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile celor trei firme,, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie. Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate.

"Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor", subliniază Consiliul Concurenţei.

Legea concurenţei interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenţei la procedurile de achiziţie publică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

EDUCAŢIA

De la tablă la tabletă
DTLAWYERS

Curs valutar BNR

05 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8336
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0757
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3448
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.2285

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie