Abonament gratuit

CONSILIUL CONCURENŢEI: AIK Energy preia importatorul de gaze naturale Valahia Gaz

B.F.
Companii /

AIK Energy preia importatorul de gaze naturale Valahia Gaz

Consiliul Concurenţei a anunţat joi că a autorizat tranzacţia prin care traderul de energie AIK Energy preia importatorul de gaze naturale Valahia Gaz.

"În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", a informat joi autoritatea de concurenţă.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Părţile implicate în operaţiunea de concentrare economică sunt active în sectorul gazelor naturale, desfăşurând activităţi de furnizare de gaze naturale în regim concurenţial, respectiv import de gaze naturale.

Furnizarea de gaze naturale este o activitate supervizată de către Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

AIK Energy LTD desfăşoară activităţi, precum: extracţia gazelor naturale, comercializare en-gros de electricitate şi gaze naturale, vânzare en-gros de ţiţei şi produse petroliere. În România, activitatea AIK se desfăşoară prin intermediul AIK Energy LTD - sucursala Bucureşti, care are ca obiect principal de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte.

Valahia Gaz, importator de gaze naturale, are ca principal obiect de activitate comercializarea combustibililor gazoşi prin conducte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roConference on E-learning - Tips&Tricks
Cabinet de avocatservicii curatenie