Consiliul Concurenţei analizează preluarea activelor funcţionale ale COS Târgovişte de către AFV Acciaierie Beltrame

G.U.
Companii / 14 ianuarie

Consiliul Concurenţei analizează preluarea activelor funcţionale ale COS Târgovişte de către AFV Acciaierie Beltrame

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care AFV Acciaierie Beltrame SpA, Italia, intenţionează să preia activele funcţionale aparţinând COS Târgovişte SA, se arată într-un comunicat remis, astăzi, redacţiei.

AFV Acciaierie Beltrame SpA este o societate din Italia ce are ca obiect principal de activitate producerea de metale feroase sub forme primare şi de feroaliaje. AFV Acciaierie Beltrame SpA este societatea mamă a Grupului AFV Beltrame.

Grupul AFV Beltrame este activ în producerea şi vânzarea mai multor tipuri de produse siderurgice, deţinând facilităţi de producţie în Italia, Franţa, Elveţia şi România. Societăţile membre ale Grupului AFV Beltrame sunt profilate pe producerea şi distribuţia oţelurilor speciale şi barelor din oţel, în majoritatea ţărilor din Spaţiul Economic European.

În România, Grupul AFV Beltrame activează prin intermediul Donalam SRL, care deţine şi operează unitatea de producţie, respectiv laminorul de profile grele al fostului combinat siderurgic din Călăraşi. Din grup mai face parte Beltrame SRL, societate nou înfiinţată (noiembrie 2021) şi care, până în prezent, nu a generat cifră de afaceri.

COS Târgovişte se află, în prezent, în procedura de reorganizare judiciară, activităţile de producţie încetând în anul 2019.

Activele funcţionale care fac obiectul tranzacţiei cuprind bunuri imobiliare, echipamente şi stocuri necesare desfăşurării activităţii de producţie, respectiv fabricare de oţel şi de produse siderurgice lungi, precum şi desfăşurării activităţilor conexe.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua

această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", se menţionează în comunicat.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

09 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.9050
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7905
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0290
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8089
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.5907

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro