Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care IRI Investments preia unele companii din România ale Vestas

I.D.
Companii /

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care IRI Investments preia unele companii din România ale Vestas

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care IRI Investments, care aparţine Grupului Ingka (partener strategic al sistemului de franciză IKEA), preia unele companii din România aparţinând Grupului Vestas Wind Systems.

Ingka Group (Ingka Holding B.V. şi entităţile controlate), partener strategic al sistemului de franciză IKEA, a anunţat pe 13 septembrie că a ajuns la un acord cu Vestas Wind Systems A/S pentru achiziţionarea unei participaţii de 80% în şapte entităţi eoliene din sud-estul României care, cumulat, au 64 de turbine ce pot asigura echivalentul consumului a 150.000 gospodării din România.

Achiziţia a fost făcută de ramura investiţională a Ingka Group, Ingka Investments, şi are ca obiect 64 de turbine cu o capacitate totală 171 MW, precizează grupul într-un comunicat.

"În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie supusă controlului Consiliului Concurenţei. Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", a anunţat autoritatea de concurenţă.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

IRI Investments este o companie de tip holding, deţinută de Ingka Investments BV, Olanda care aparţine Grupului Ingka. Grupul Ingka deţine acum şi operează 900.000 de panouri solare şi 534 de turbine eoliene în 14 ţări. România este a 14-a ţară în care Grupul Ingka investeşte în energia eoliană. Cea mai recentă achiziţie a fost a unui parc eolian din Germania.

Grupul Ingka operează în România două direcţii de business: comercializarea mobilei, articolelor de iluminat şi articolelor de uz casnic şi investiţii în sectorul forestier.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS