Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Trinseo vrea să preia activităţile deţinute de Arkema

S.B.
Miscellanea / 01 martie

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Trinseo vrea să preia activităţile deţinute de Arkema

Consiliul Concurenţei a anunţat luni că analizează tranzacţia prin care Trinseo, producător global de materiale plastice, latex şi cauciuc sintetic, vrea să preia activităţile de fabricare de polimetil metacrilic (PMMA) şi metil metacrilat activ (MMA) deţinute de Arkema, informează news.ro.

"Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Trinseo intenţionează să preia activităţile de fabricare de polimetil metacrilic (PMMA) şi metil metacrilat activ (MMA) deţinute de Arkema", a anunţat autoritatea de concurenţă.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

"Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege", precizează Consiliul Concurenţei.

Eventualele observaţii şi puncte de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă în termen de 20 zile.

Trinseo, înfiinţată în conformitate cu legile din Luxemburg şi listată la New York Stock Exchange, are un portofoliul de produse grupat în trei segmente: materiale plastice, lianţi din latex şi cauciucuri sintetice. În România, grupul Trinseo este prezent prin furnizarea de lianţi, TPE, materiale plastice, copolimeri, policarbonat, polistiren şi cauciuc sintetic.

Arkema, având sediul în Franţa, este specializată în produse chimice şi materiale avansate. Activităţile comerciale, ce urmează a fi transferate către Trinseo, se limitează la fabricarea şi furnizarea a două produse: PMMA, care este furnizat ca răşină PMMA şi foi PMMA, şi MMA, utilizat la producerea de PMMA, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro