Consiliul Concurenţei investighează companii din domeniul eliminării deşeurilor medicale

A.B.
Miscellanea / 11 martie

Consiliul Concurenţei investighează companii din domeniul eliminării deşeurilor medicale

Consiliul Concurenţei derulează o investigaţie privind un posibil comportament anticoncurenţial al unor companii care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor medicale din România, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Companiile investigate sunt SC Stericycle România SRL, SC Mondeco SRL, SC AKSD România SRL, SC Bio Hazard SRL, SC Xtreme Ecogreen SRL, SC Loret del Mar SRL, SC Eco Diotti SRL şi SC Eco Fire Sistems SRL.

Autoritatea de concurenţă are indicii privind o posibilă împărţire a pieţei serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor rezultate din activităţi medicale şi/sau posibila blocare a accesului pe piaţă al altor companii concurente.

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile unor companii implicate, documentele ridicate aflându-se în analiza autorităţii de concurenţă, în cadrul procedurii specifice de investigaţie. Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

Această investigaţie a fost declanşată ca urmare a indiciilor obţinute în cadrul anchetei sectoriale derulate de autoritatea de concurenţă pe piaţa deşeurilor medicale.

Analiza Consiliului Concurenţei a arătat că piaţa serviciilor de tratare şi eliminare a deşeurilor medicale este puternic concentrată, trei companii gestionând aprox. 70% din totalul cantităţilor de deşeuri medicale în 2019, iar primele cinci aprox. 80%.

De asemenea, în urma analizei autoritatea de concurenţă a făcut o serie de recomandări, în special din punct de vedere legislaţiei, pentru îmbunătăţirea funcţionării sectorului şi concurenţei în domeniul gestionării deşeurilor medicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Sistemul bancar după un an de pandemie”
Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

24 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9242
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7569
Gram de aur (XAU)Gram de aur236.1626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
energynomics.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro