Consiliul Europei cere statelor membre să-şi consolideze capacitatea de executare a deciziilor CEDO

G.D
Internaţional / 31 martie

Consiliul Europei cere statelor membre să-şi consolideze capacitatea de executare a deciziilor CEDO

Consiliul Europei le-a cerut ieri statelor sale membre să-şi consolideze, într-o manieră ''urgentă'', capacitatea de a ''executa'' deciziile Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), capacitate considerată ''foarte slabă la nivel global'', transmite AFP, conform Agerpres.

În raportul său anual, Consiliul Europei estimează că există ''o nevoie reală şi urgentă ca statele membre să-şi dubleze eforturile pentru a-şi consolida capacitatea naţională de a executa rapid deciziile'' CEDO.

''În pofida eforturilor în desfăşurare, capacitatea statelor membre de a executa rapid deciziile Curţii rămâne foarte slabă la nivel global'', notează Consiliul Europei, organizaţia ce reuneşte statele semnatare ale Convenţiei, în prezent 46 după excluderea Rusiei la jumătatea lunii martie, în urma invadării Ucrainei.

Totuşi, Consiliul Europei salută anumite ''progrese majore'', în special suprimarea amânărilor prescripţiei referitoare la acte de tortură în România, instaurarea în Franţa a unei căi de recurs în cazul condiţiilor rele de detenţie sau crearea în Italia a unei proceduri care le permite migranţilor să depună plângeri privind condiţiile reţinerii lor.

Anul trecut, Consiliul Europei le-a cerut autorităţilor ruse să ia ''măsuri de urgenţă'' pentru a asigura libertatea de exprimare a opozantului Aleksei Navalnîi.

În 2021, această organizaţie a supravegheat executarea a 1.379 noi decizii ale CEDO şi a închis 1.122 de dosare, aducând la 5.533 numărul total al deciziilor a căror executare este în aşteptare. În virtutea articolului 46 al Convenţiei Europene privind Drepturile Omului, statele semnatare trebuie să se conformeze deciziilor CEDO.

Pentru a supraveghea buna executare a acestor decizii, Consiliul Europei se bazează pe informaţiile furnizate de autorităţile naţionale şi de organizaţii neguvernamentale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.1027
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2060
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5502
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.5444

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro