Consiliul Local Timişoara va ajusta preţul de facturare al serviciului de termoficare

S.B.
Miscellanea / 15 decembrie 2022

Consiliul Local Timişoara va ajusta preţul de facturare al serviciului de termoficare

Consilierii locali din Timişoara urmează să discute, joi, un proiect de hotărâre prin care Colterm solicită ajustarea preţului de facturare al serviciului de termoficare pentru a acoperi inflaţia din acest an, care a trecut de 17%, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat de presă, de joi, al Primăriei Timişoara, inflaţia a dus inevitabil şi la scumpirea materiilor prime pe care Colterm le foloseşte pentru a furniza energie.

Creşterea propusă de Colterm se bazează pe o formulă aprobată de ANRE.

"Este o discuţie pe care o avem de câteva săptămâni cu grupurile politice din Consiliul Local. S-au pus pe masă tot felul de propuneri: cât din această mărire a preţului ar trebui suportată din bugetul local, adică de toţi contribuabilii timişoreni, şi cât de abonaţii Colterm. Grupul USR susţine orice soluţie care nu pune în pericol investiţiile importante ale oraşului şi exclude în acelaşi timp ca abonaţii Colterm să fie lăsaţi singuri cu povara majorării în plină criză generată de inflaţie. Ştiu că grupul PSD e de acord să voteze noul preţ, dar vrea ca toată mărirea să fie suportată din bugetul local, iar preţul pentru clienţi să rămână neschimbat. Acum că s-a votat de către Parlament legea bugetului, facem şi noi ultimele analize bugetare şi vedem cât ne permite bugetul să ajutăm", a declarat primarul Dominic Fritz.

În 2022, subvenţia pe care Primăria Municipiului Timişoara a acordat-o timişorenilor racordaţi la Colterm, din bugetul local, este de peste 88 de milioane de lei. La această sumă se adaugă sprijinul acordat companiei pentru pierderi tehnologice, care se ridică la 64 de milioane de lei doar în acest an. Primăria mai plăteşte şi o garanţie dată furnizorului de gaz de către administraţia precedentă, pentru facturi de gaz din 2014, în valoare totală de peste 70 de milioane lei.

Datorită dublării subvenţiei şi a preţului votat de Consiliul Local la începutul acestui an, după mulţi ani de subfinanţare, Colterm funcţionează în parametri normali.

Anul trecut, administraţia Fritz a dublat pretul, de la 416 lei/MWh la 851 lei/MWh, suma subvenţionată facturată populatiei fiind de 435 de lei.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb