CONSILIUL NAŢIONAL AL ELEVILOR:"Solicităm ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii să trateze problema şcolii în pandemie cu seriozitate"

G.B
Miscellanea / 04 decembrie 2021

"Solicităm ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii să trateze problema şcolii în pandemie cu seriozitate"

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat, astăzi, Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi şi de profesori, "ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem", potrivit Agerpres.

"După ce Consiliul Naţional al Elevilor a lansat petiţia 'Nu mai jucaţi ping-pong cu educaţia!' adresată Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, nu a existat nici măcar o reacţie din partea autorităţilor, ca răspuns la solicitările a peste 45.000 de semnatari! Mai mult decât atât, deşi am solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu am primit niciun răspuns şi, se pare, nu se prefigurează un set de măsuri stabile, asumate de guvernanţi. Consiliul Naţional al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetăţenilor, care solicită în regim de urgenţă adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din şcoli, dar şi care să asigure o educaţie de calitate din perspectiva actului de predare-învăţare, având în vedere pierderile generate de pandemie. Cerem public celor două ministere să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi şi de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem", se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Naţional al Elevilor.

Consiliul "condamnă" lipsa de viziune asupra unui posibil val 5 al pandemiei, având în vedere că noua tulpină de COVID-19 pare să ajungă şi în România şi, în baza experienţei altor state care se confruntă cu această situaţie, pare să fie mult mai infecţioasă şi mai transmisibilă decât variantele precedente ale virusului.

"Sunt necesare măsuri adoptate din timp, pentru a nu mai arunca o întreagă ţară în acelaşi haos din ultimele luni", spun elevii.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Silviu Morcan, a declarat că "nu mai are nimeni răbdare să se reglementeze ceva ce ar fi trebuit statuat de la bun început" şi că este absolut esenţial ca cele două ministere să ia măsuri "măcar în al doisprezecelea ceas", astfel încât, după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educaţional.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Prea prezenți în spațiul public. Bun antrenament pentru o viitoare carieră în PSD !

  Păi veniți băi fraților cu soluția a),b),c)...și apoi discutăm dacă " merită " să discutăm!

  Așa vrajeala că Ministerul nu-și face datoria, că nu sunteți ascultați, că v-ați săturat să fiți cobai! 

  1. Pai solutile le-au dat astia "da dreapta"...

   a) spalatul cu apa rece

   b) mai pui un pulover pe tine si treci la lectia urmatoare. Ca doar cele mai bune idei le ai cand gandesti "la rece":-) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

28 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9459
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4424
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7699
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9485
Gram de aur (XAU)Gram de aur255.4065

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro