Constantin Frăţilă a renunţat la conducerea Comcm

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 01 august 2019

Constantin Frăţilă a renunţat la conducerea Comcm

Locul său este luat de Gabriela Alexe

Constantin Frăţilă şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte şi director general al Comcm Constanţa (CMCM), acesta fiind revocat din cele două funcţii de Consiliul de Administraţie al societăţii în data de 30 iulie 2019,

se arată într-un raport al emitentului remis ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În locul fostului arbitru constănţean de fotbal, administratorii Comcm au numit-o pe Gabriela Alexe, care va ocupa fotoliul de director general al companiei pentru perioada rămasă până la expirarea mandatului fostului director general, respectiv 25 ianuarie 2023.

Constantin Frăţilă fusese numit preşedinte şi director general al companiei în luna ianuarie a acestui an, pentru o perioadă de patru ani.

Gabriela Alexe, care în trecut s-a mai aflat la conducerea Comcm, face parte din grupul format în jurul lui Constantin Frăţilă pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a constatat că acţionează în mod concertat în legătură cu SIF Transilvania (SIF3).

Recent, ASF a respins documentul de ofertă publică de cumpărare de acţiuni emis de SIF3, ce avea în vedere un schimb atipic de titluri prin care urma să se cedeze un pachet de 56,72% de acţiuni deţinut de societatea de investiţii financiare la Comcm, operaţiune ce a stârnit suspiciuni în piaţă, că ar avea drept scop scoaterea lui Constantin Frăţilă din acţionariatul SIF3.

Respingerea a venit în condiţiile în care, SIF Transilvania trebuia să finalizeze programul de răscumpărare aprobat de acţionari până în data de 19 iulie, potrivit deciziei acestora din data de 6 martie 2019, iar intermediarul ofertei ar fi transmis documentele pentru completare a prospectului şi aprobare către ASF în 18 iunie, 2 iulie şi 8 iulie, ultimele documente fiind remise reglementatorului cu doar unsprezece zile înainte de termenul limită de închidere al ofertei.

ASF a arătat în motivare că perioada minimă de derulare a ofertei publice de cumpărare este de zece zile lucrătoare, aceasta putând fi iniţiată după cel puţin trei zile lucrătoare de la data publicării anunţului de ofertă de unde "rezultă că oferta publică de cumpărare nu mai poate fi finalizată în termenul impus prin hotărârea AGEA SIF Transilvania din data de 6 martie 2019".

SIF Transilvania are o deţinere de 56,73% din Comcm, în timp ce grupul format în jurul lui Constantin Frăţilă, are 41,67% din capitalul emitentului din Constanţa.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

27 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9486
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2693
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8647
Gram de aur (XAU)Gram de aur245.2878

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro