Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Constantin Frăţilă revine în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital /

Constantin Frăţilă revine în Consiliul de Supraveghere al SIF Transilvania

Constantin Frăţilă va reveni în fotoliul de membru al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3) după ce a obţinut, în instanţă, suspendarea executării deciziei Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care supraveghetorul pieţei noastre de capital i-a retras autorizarea din această funcţie, reiese dintr-un comunicat al SIF-ului din Braşov remis, astăzi, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Decizia Curţii de Apel Constanţa este din data de 17 ianuarie a acestui an, iar directoratul SIF3 va efectua toate demersurile necesare pentru intrarea hotărârii în vigoare, se mai arată în notificarea societăţii.

Fostul arbitru constănţean de fotbal, care deţine circa 5% din SIF Transilvania, fusese avizat în funcţia de membru al Consiliul de Supraveghere al societăţii de investiţii financiare în vara anului anului 2017, dar în septembrie 2018 supraveghetorul pieţei i-a retras autorizarea ca urmare a faptului că acţionarul SIF3 era urmărit penal.

În prezent, cel de-al şaptelea membru al Consiliului societăţii este Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, care a fost cooptat în conducerea SIF-ului în luna septembrie a anului trecut, dar care până în prezent nu a primit avizul ASF.

Recent, Mihai Fercală (preşedinte executiv al SIF Transilvania), Iulian Stan şi Ştefan Szitas au primit din partea Consiliului de Supraveghere al SIF3 noi mandate de patru ani în directoratul societăţii, respectiv până în aprilie 2024.

Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă se află în conflict de mulţi ani, aceştia acuzându-se de-a lungul timpului de diferite încălcări ale legii pieţei de capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Telenovela continua.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS