Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Consultări parlamentare în vederea menţinerii premierului, amânate în urma unor violenţe

B.B.
Internaţional /

sursă foto: Twitter

sursă foto: Twitter

Preşedintele libanez Michel Aoun a anunţat luni amânarea - pentru a doua oară într-o săptămână - a unor consultări parlamentare în vederea desemnării unui nou premier, în urma unor violenţe nocturne, începând de sâmbătă, între forţe de ordine şi manifestanţi, relatează AFP.

Sub presiunea străzii, premierul Saad Hariri a demisionat la 29 octombrie, la aproape două săptămâni de la izbucnirea unei contestări populare fără precedent, care denunţă întreaga clasă politică, pe care o acuză de corupţie şi incompetenţă.

"Preşedintele Aoun a răspuns dorinţei premierului Hariri de a amâna consultările parlamentare până joi, la 19 decembrie", a anunţat preşedinţia într-un mesaj postat pe Twitter.

Consultări parlamentare au fost stabilite iniţial la 9 decembrie, după care au fost amânate cu o săptămână.

Unul dintre motivele acestei noi amânări ar fi lipsa unanimităţii partidelor aflate la putere cu privire la o menţinere în post a lui Hariri.

Contestatarii - care reclamă un Cabinet alcătuit din tehnocraţi şi independenţi - refuză o menţinere a lui Hariri la putere, care continuă să expedieze afacerile curente în Guvernul său.

Anunţul preşedinţiei intervine în urma unor noi violenţe, duminică seara, în apropierea sediului Parlamentului, la Beirut, între forţele de ordine şi manifestanţi.

Sâmbătă seara, zeci de persoane au fost rănite la Beirut, după ce forţele de securitate au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Aceste ciocniri sunt cele mai semnificative de la începutul mobilizării, care s-a desfăşurat per ansamblu paşnic. Acroşaje s-au multiplicat recent, iar forţele de ordine au recurs în mai multe rânduri la forţă.

Sistemul politic din Liban, care este necesar să garanteze echilibrul între diversele comunităţi religioase, conduce adesea la negocieri interminabile în vederea formării guvernului.

Puternica mişcare şiită Hezbollah, care face parte din Guvernul demisionar, a respins ideea unui cabinet format exclusiv din tehnocraţi.

Situaţia economică şi financiară a Libanului, deja foarte precară înainte de contestare, s-a degradat profund între timp, odată cu restricţii bancare tot mai importante şi o penurie de lichidităţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Bineințeles că au respins un guvern format din tehnocrati.Ei vor din aștia care se aruncă în aet,democrația nu e buna pentru ei.

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotnari
Gala Anis
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS