Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CONTESTAŢIA DECIZIEI DE CONSOLIDARE A VALORII NOMINALE A ACŢIUNILOR SIF MOLDOVAAIPC renunţă la ordonanţa preşidenţială, dar menţine procesul pe fond

Ziarul BURSA #Companii /

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a renunţat la procesul prin care a cerut suspendarea, prin ordonanţă preşidenţială, a operaţiunii de consolidare a valorii nominale a acţiunii SIF2 Moldova, dar va menţine, cu siguranţă procesul pe fond, potrivit preşedintelui Asociaţiei, Dumitru Beze. Acesta ne-a explicat că nu a mai considerat necesară menţinerea procesului pentru suspendare, întrucât calendarul operaţiunii, anunţat de SIF Moldova, nu mai poate fi respectat.

SIF2 a anunţat recent că nu mai poate respecta termenele aprobate de acţionari prin hotărârile AGEA din 13 ianuarie, după ce instanţa amânase pe 9 martie procesul, intentat de Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital, privind contestarea înregistrării hotărârilor AGA la Registrul Comerţului, în urma formulării unei cereri de ajutor public judiciar (scutire sau eşalonare cheltuieli judiciare) de către intervenienta accesorie Maria Beze.

Ulterior, procesul a fost amânat la finalul lunii martie.

Conducerea SIF Moldova a precizat că are în vedere ca, pentru ducerea la îndeplinire a mandatului dat de acţionari, să întreprindă toate demersurile legale necesare pentru implementarea acestora.

Acţionarii SIF Moldova au aprobat, pe 13 ianuarie, consolidarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1, la 2,5 lei/unitate.

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) a precizat, recent, într-o scrisoare transmisă Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) că procedura de consolidare a valorii nominale a acţiunilor SIF2 Moldova nu acoperă toate situaţiile din practică şi lasă loc pentru "exproprierea fără nicio despăgubire".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie