Copelouzos: Interconexiunea electrica Egipt - Grecia "GREGY" - propusă să fie inclusă în lista Proiectelor de Interes Comun ale UE

T.B.
Companii / 1 noiembrie 2023

Copelouzos: Interconexiunea electrica Egipt - Grecia "GREGY" - propusă să fie inclusă în lista Proiectelor de Interes Comun ale UE

Interconexiunea electrică Egipt - Grecia "GREGY", operată de Grupul Copelouzos, este propusă să fie inclusă în lista Proiectelor de Interes Comun ale Uniunii Europene, se arată într-un comunicat al Copelouzos, remis redacţiei.

După cum a anunţat Direcţia Generală pentru Energie (DG Energy) a Comisiei Europene, interconexiunea electrică GREGY este inclusă în lista Proiectelor de Interes Comun (PIC), potrivit sursei menţionate. Această listă va fi trimisă Parlamentului European şi Consiliului European pentru ratificare oficială în scopul încheierii procesului tipic, transmite sursa citată.

Acest proiect emblematic va conecta Egiptul cu Europa prin intermediul Greciei, printr-un cablu submarin de 3.000 MW, cu o lungime de aproximativ 950 km, menţionează sursa. Energia verde la preţ competitiv pe care cablul o va transfera din Egipt în Grecia va fi produsă de surse regenerabile cu o capacitate totală de 9,5 GW, care vor fi construite şi operate de Grupul Copelouzos în Egipt, potrivit comunicatului. Aceşti 3.000 MW de energie verde pe care proiectul GREGY îi va transfera vor înlocui 4,5 miliarde de metri cubi de gaz natural pe an şi vor reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 10 milioane de tone pe an, informează Copelouzos.

Acesta este un proiect de importanţă strategică pentru Europa, în deplină concordanţă cu strategia Uniunii Europene de tranziţie către energie verde şi atingerea obiectivului de emisii zero de CO2 până în 2050, transmite sursa citată. Proiectul este perfect aliniat cu strategia energetică a Europei pentru electrificarea sistemelor energetice şi alimentarea acestora cu energie verde şi curată, cu scopul de a stimula rapid penetrarea surselor de energie regenerabilă şi decarbonizarea Uniunii, arată datele comunicatului. În acelaşi timp, GREGY va aduce o contribuţie decisivă la diversificarea energetică şi susţine în mod hotărât politica UE de creare a coridoarelor energetice verzi de la sud la nord, interconectând sistemul electric al Egiptului cu Europa, precizează sursa menţionată.

Se mai menţionează că GREGY - Interconectorul de Energie Verde - a fost deja inclus în iniţiativa de dezvoltare a Uniunii Europene "Global Gateway", care îşi propune să adune priorităţile politicii externe a UE şi să valorifice investiţiile pentru perioada 2021-2027 în dezvoltarea infrastructurii globale, potrivit comunicatului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Digitalizare şi Siguranţă Cibernetică”
APA NOVA
e-infra.ro
digi.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6402
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2278
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8856
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9150

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb