Abonament gratuit

CORESPONDENŢĂ DIN ZURICHKen Hu, Huawei: "Este nevoie de gândire proaspătă pentru dezvoltarea 5G"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Internaţional /

Ken Hu, Huawei: "Este nevoie de gândire proaspătă pentru dezvoltarea 5G"

Cursa globală pentru implementarea tehnologiei 5G se intensifică între marii jucători din piaţă, care, pentru a face faţă provocărilor de care această tehnologie se lovesc, au nevoie de un nou mod de gândire, mai proaspăt, consider Ken HU, vicepreşedintele Huawei.

Domnia sa a declarat, în cadrul celei de-a zecea ediţii Mobile Broadband Forum, care a avut loc zilele acestea în Zurich, Elveţia: "5G nu este doar o reţea 4G mai rapidă. Acestă tehnologie va juca un rol complet diferit în viaţa noastră. Ea reprezintă infrastructura digitală principală şi un element important pentru transformările digitale în multe industrii diferite. Ca industrie, cu toţii trebuie să avem o mentalitate proaspătă pentru a duce şi mai departe dezvoltarea".

Totodată, Ken Hu a subliniat importanţa unor politici favorabile şi nevoia colaborării intersectorială pentru accelerarea următoarei etape de dezvoltare a tehnologiei 5G.

Reprezentantul Huawei a mai spus că dezvoltarea comercială la scară largă a reţelelor 5G este mult mai rapidă la nivel global prin comparaţie cu cele 4G, iar noua putere a aplicaţiilor 5G inspiră industriile din întreaga lume. Însă, este nevoie de o abordare corespunzătoare şi soluţii promte.

Potrivit lui Ken Hu, adevăratele provocări provin din spectru, resursele site-ului şi colaborarea dintre sectoare.

În plus, costul şi disponibilitatea spectrului reprezintă una dintre cele mai importante bariere cu care operatorii se confruntă astăzi, a evidenţiat oficialul Huawei, cerând guvernelor să ofere mai multe resurse de spectru operatorilor şi să ia în considerare modele de preţuri mai flexibile.

Vicepreşedintele Huawei a recomandat guvernelor să înceapă în mod activ să răspundă noilor cereri de spectru în următorii cinci-zece ani, menţionând că benzile de spectru de 6 GHz sunt un bun punct de plecare.

Având în vedere costul ridicat şi dis-ponibilitatea întotdeauna insuficientă a resurselor site-ului, Ken Hu a cerut autorităţilor de reglementare să des-chidă mai multe infrastructuri publice pentru partajare şi să ofere îndrumări privind construcţia.

Provocările 5G ar trebui să fie abordate de industrii prin extinderea cooperării şi inovării intersectoriale, a mai menţionat Ken Hu, care a ţinut să amintească de lansarea primul centru comun de inovaţie 5G din Europa, situat în Zurich, în cooperare cu Sunrise, un important furnizor de telecomunicaţii elveţian. Centrul îşi propune să fie o platformă de inovare care va ajuta companiile europene să lucreze împreună într-un sector şi să dezvolte soluţii 5G specifice industriei.

Statisticile Huawei arată că operatorii de transport din mai mult de 20 de pieţe au lansat un număr de 40 de reţele comerciale 5G până în prezent, cu peste 60 de reţele 5G aşteptate până la sfârşitul anului.

"Nu putem spune cu siguranţă ce tip de aplicaţii vom vedea în viitor, dar acum este clar că fiecare industrie va beneficia de tehnologia 5G", a mai adăugat vicepreşedintele Huawei.

Domnia sa a subliniat importanţa colaborării intersectoriale, în special în faţa provocărilor persistente privind cunoaşterea verticală a industriei, utilizare şi dezvoltarea afacerilor. "Trebuie să inovăm împreună", a spus el. "Dacă putem avea o minte deschisă, colabora cu partenerii din industrie pentru a identifica problemele reale şi pentru a explora ce funcţionează şi ce nu, asta ne va face mai uşor să eliberăm puterea 5G".

În acest an, Huawei Mobile Broadband Forum a reunit peste 1.600 de reprezentanţi din transport, industrii verticale, producători de echipamente, organizaţii de standarde, firme de analiză şi mass-media, dar şi o expoziţie de tehnologie 5G, soluţii comerciale şi o gamă bogată de aplicaţii 5G pentru consumatori individuali, gospodării şi întreprinderi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie